Českému zubárovi R. Šmuclerovi po očkovaní proti Covid-19 ochrnula polovica tváre!
02 | 06 | 2021 I Petra Demková

Známy český moderátor a stomatológ Roman Šmucler na sociálnej sieti informoval, že po očkovaní proti Covid-19 mu ochrnula polovica tváre. Napriek tomu však očkovaniu stále fandí!


„Po druhej dávke očkovania mi v súlade s očakávanými komplikáciami ochrnula polovica tváre. Konzultoval som s kolegami v USA a rýchlo som to poriešil. Už je to v poriadku. Aj tak som fanúšikom indikovaného očkovania. Nemožno to však pacientom nanucovať. Medicína musí podľa zákona hovoriť pravdu a byť dôveryhodná,“ dodal Šmucler.

Známy český zubár, ktorého si v našich končinách pamätáme ako moderátora TV Nova, je známy kritik opatrení proti covidu. Myslí si, že to česká vláda preháňa a ľudí šikanuje. Podľa neho by štát mal zavádzať opatrenia iba lokálne, a nie celoplošne. Šmucler si myslí, že dobrou metódou ako zvládnuť pandémiu je „premorovanie“. Nesúhlasí s tým, že by mladí mali sedieť zamknutí doma. Myslí si, že by sa nemali dokonca vo veľkej miere ani očkovať a mali by mať umožnené žiť slobodný život. Podľa známeho stomatológa treba chrániť starých a rizikových občanov a tam treba dbať aj o dôslednú vakcináciu.

Na očkovanie všeobecne má Šmucler pozitívny názor. Preto sa on osobne očkovať dal a to napriek tomu, že očakával problémy. V minulosti totiž už podobný problém s ochrnutou časťou tváre po očkovaní mal.

Roman Šmucler: Kvóty na uvoľnenie sa nedajú splniť. Rúška slúžia len psychologické zastrašenie ľudí
V Čechách je situácia veľmi podobná ako na Slovensku. Všetky ukazovatele ohľadom Covid-19 sa výrazne zlepšili. Vláda však odmieta výraznejšie uvoľniť opatrenia. Známy český lekár a bývalý moderátor Roman Šmucler upozorňuje, že kvóty pre úplné... Čítať ďalej
06 | 05 | 2021 | Petra Demková