Mali stavať trať Berlín - Stalingrad, no dnes 640 sovietskych vojnových zajatcov našli v masovom hrobe
31 | 05 | 2021 I Diana Zaťková
Dobrovoľníci v ruskom Voronežskom regióne objavili hromadný hrob s pozostatkami stoviek sovietskych väzňov na mieste bývalého nacistického koncentračného tábora. Nachádzali sa v ňom robotníci budujúci železnicu z Berlína do Stalingradu, informuje portál RT.




Tvrdí to šéf skupiny Don, ktorá sa venuje hľadaniu pozostatkov ľudí zabitých nacistickými okupantmi počas druhej svetovej vojny, Michail Segodin.
Medailóny smrti

Segodin vysvetlil: „Bolo objavených 640 ľudí. Našli sme tiež štyri medailóny smrti. Dva z nich boli prázdne a dva mali vložky, z ktorých jeden je úplne čitateľný. Našli sme tiež knihu Červenej armády, ktorú pošleme na preskúmanie, a lyžicu označenú priezviskom.“

Počas druhej svetovej vojny boli vojakom Červenej armády vydávané kovové medailóny, do ktorých mali na účely identifikácie vložiť kúsok papiera so svojimi osobnými údajmi pre prípad, že by boli zabití.

Herec Steven Seagal, veľký obdivovateľ Putina, sa pripája k prokremeľskej strane
Herec Steven Seagal sa údajne v sobotu zapojil do prokremeľskej strany „Spravodlivé Rusko - Patrioti - za pravdu“. Herec tiež navrhuje prísnejšie zákony, ktoré zasiahnu podniky, ktoré poškodzujú životné prostredie. Čítať ďalej
31 | 05 | 2021 | Diana Zaťková

Stavali železnicu Berlín - Stalingrad

Vojnových zajatcov v tábore s názvom DUGAG-191, ktorý sa nachádzal neďaleko dediny Lušnikovka, použili na stavbu tajnej železnice „Berlinka“. Tá mala spojiť Nemecko so Stalingradom, dnes nazývaným Volgograd. Nacisti vytvorili na trase vo Voronežskej oblasti najmenej 17 táborov, pričom pri výstavbe zahynuli tisíce zajatcov.

Rozhodnutie o výstavbe železnice bolo prijaté po bitke pri Stalingrade, kde nemecká armáda utrpela drvivú porážku. Nacisti nemali dostatok pracovnej sily a zásob a zúfalo potrebovali vylepšenú logistickú sieť, aby dostali strelivo a jedlo na frontovú líniu.

Migranta, ktorý znásilnil 14-ročné dievča, nemôžu deportovať. Odmieta PCR test
Len 21-ročný afganský žiadateľ o azyl uznaný vinným zo znásilnenia 14-ročného dievčaťa sa vyhol deportácii zo Švédska. Odmietnutím podstúpiť test na koronavírus, informuje portál Breitbart. Čítať ďalej
31 | 05 | 2021 | Diana Zaťková

Všetci mŕtvi boli mladí

V roku 2010 sa Segodinova skupina Don začala zameriavať na zabitých pri stavbe železnice. Vykopávky sa tiež uskutočňujú pomocou miestneho vyšetrovacieho výboru.

Segodin v rozhovore pre ruský týždenník Argumenty i Fakty vysvetlil, že väčšina kostí je v zlom stave, čo sťažuje určenie pohlavia pozostatkov. Podľa Segodina sa neďaleko nachádzal aj tábor pre ženy a deti.

"Jediné, čo môžeme s istotou povedať, je, že takmer všetci mŕtvi boli mladí," uzavrel Segodin.

Nemeckí hokejisti sa na vlastné oči presvedčili, že Európa o Kryme klame
Tréner hokejového klubu Geronimo Stars Viktor Trippel navštívil Krym už štvrtýkrát. „Pri každej návšteve polostrova si všímam, že sa mení a vždy k lepšiemu“. Uviedol Iz.ru. Čítať ďalej
31 | 05 | 2021 | Imrich Kovačič