Fakty o súčasnej svetovláde. USA ako exportér kapitalizmu a moci nad svetom
30 | 05 | 2021 I Prevzatý článok / Imrich Kovačič

V súčasnom svete dezinformácií a konšpirácií, keď sme neustále pod nátlakom menšiny ovládajúcej médiá a politikov, sa oplatí pripomenúť si slová českého aktivistu Martina Herzána z jeho knihy Totalitní světovláda (Fakta a důkazy o zákulisí světové politiky, lidských právech a globalizaci.)


MOTTO:
,,Až sa svet obzrie za 20. storočím, bude plakať. Nie preto, že bolo zaplavené krutosťou, ale preto, že dobrí ľudia mlčali.''Martin Luther King


Svet na začiatku 20. storočia bol svetom miliónov kultúr, národov, mnohých štátov a ideologickej rozmanitosti. Svet prakticky nespojiteľný v jeden celok. Len vojny sú schopné hýbať hranicami štátov alebo ich dokonca úplne zrušiť. A jednou z takýchto vojen bola II. svetová vojna.

Po tejto vojne nastalo to, že z tisícov národov a štátov museli tieto národy pod nátlakom doby odovzdať svoju dušu iba dvom svetovým blokom. Buď sa dali na cestu kapitalizmu, alebo komunizmu. Lenže začiatkom 90. rokov padla železná opona a tak sa aj tieto dve záverečné svetové ríše rozpadli. Svet sa tak spojil do jednej z ríš - kapitalizmus.

Premárnená šanca na mier a spoluprácu - Eduard Chmelár k 30. výročiu KBSE
Komentár Eduarda Chmelára (casopisargument.cz) Eduard Chmelár píše na okraj okrúhleho tridsiateho výročia podpisu Parížskej charty pre novú Európu, ktorá fakticky ukončila studenú vojnu v Európe. Ako šancu sme však túto historickú udalosť... Čítať ďalej
23 | 11 | 2020 | Ivan Brožík

Víťazstvo kapitalizmu

Táto doteraz iba politicko-ideologická ríša má v úmysle čoskoro naplniť všetky územné, politické i kultúrne štatúty celosvetovej vlády. Už nie je jediná opozícia. Veď aj ona pomyselná opozície - Rusko, Čína, Kuba alebo islamské štáty sú v skutočnosti dnes priamo závislé do západného sveta a cez embargá a miliardové dlhy voči západu boli doslova prinútené spolupracovať.

Akákoľvek dnešná verejná štátna opozícia je skôr len zohranou scénkou, v ktorej máme byť strašení nebezpečenstvom odinakiaľ. Lebo len pod strachom my, občania, dovolíme tým hore zavádzať takzvané „opatrenia“ a s dôverou im nechávame voľnú ruku vo formovaní našej budúcnosti. A zostáva nám len dúfať, že v tej budúcnosti sa nájde miesta aj pre nás.
USA ako samo-vyvolený národ

Nielen politika, ale aj všetky medzinárodné obchody, veda, všetko sa dnes vo svete riadi jediným štandardom a celý svet to v tom istom duchu uchvacuje. Zákony, kultúra, všetko sa začalo po páde železnej opony prispôsobovať západnému svetu. Nie náhodou sa hovorí o takzvanej amerikanizácii sveta. USA sa totiž nazývajú (bez toho aby ich k tomu ktokoľvek oprávnil) vládcami a vyvolenými nad svetom.

Všetko sa dnes musí klaňať moci amerického dolára a sile americkej armády, ktorá ako trestná výprava bombarduje suverénne štáty, manipuluje s vládami, svetovými médiami i verejnou mienkou. A likviduje tých nevhodných iba pre ich odlišné názory.

„Ako zahnať všetky ovce na bitúnok, tak aby nevedeli, že je to ich koniec?“ (Valentín Katasonov)
21 | 02 | 2021 | Zuzana Perželová


USA majú vojenské základne takmer vo všetkých častiach sveta, a to bez toho, aby na to mali jediný morálny alebo iný ospravedlniteľný dôvod. Snáď aby si štáty sveta rozmysleli nepočúvať? Nikto nedal USA moc ani neodsúhlasil ich povýšenie nad ostatnými štátmi. Jednoducho si to vzali sami pod tlakom svojich zbraní a účelovou hrozbou akéhosi preventívneho opatrenia pred neexistujúcou svetovou hrozbou.
Americká armáda, politika a kultúra pochodujú svetom

Dnes opäť prichádzajú snahy vytvoriť jednu svetovládu a tieto plány dostávajú až hrozne reálnu podobu. Rysuje sa nám tu svetovláda, ktorá nás má totálne zotročiť a násilím nás podriadiť v univerzálnom otrockom systéme moci a ideológii jednej svetovlády. Svetovlády, ktorá je úplne labilne prehliadaná, hoci je bez preháňania ohavnejšia než všetky doteraz známe totalitné systémy dohromady.

Len nevedomosť, to jediné dnes bráni totiž ľuďom v tom, aby sa vzopreli týmto ohavným snahám, ktoré
nemajú obdobu. Ľudia musia poznať pravdu a pýtať sa svojho svedomia, či je to svet, v ktorom chcú skutočne žiť, a kým to ide, protestovať a domáhať sa slobody a svojich práv.

Všetci vedia, že to nie je dokonalosťou amerického národa, ale ohavnosťou amerického svetovládneho uvažovania.

http://www.hlavnydennik.sk/2020/12/22/zacal-sa-velky-reset-a-covid-je-perestrojkou-k-novemu-svetovemu-poriadku-valentin-katasonov/