Ibi Maiga: Áno, som konšpirátor, lebo som si dovolil mať vlastný názor
29 | 05 | 2021 I Petra Demková

Ibrahim Maiga reaguje na kritiku, ktorá sa naňho zniesla. Zabávač z Mali vyslovil kritický názor na očkovanie. Kým mnohí s ním súhlasia, našli sa aj takí, ktorým sa nepáči, že sociálnu sieť využíva na šírenie „konšpiračných“ názorov.



Ibi sleduje dianie na Slovensku aj vo svete

Maiga cez Facebook reaguje na kritiku, ktorá sa naňho zniesla. Zabávač je známy tým, že má vlastné, špecifické názory na veci, ktoré sa okolo nás dejú. Často komentuje politiku, spoločenské udalosti aj opatrenia proti korone. Fanúšikom na sociálnej sieti občas prináša aj informácie z rodnej Afriky. Tie sú často v rozpore s tým, ako o dianí informujú médiá hlavného prúdu. Ibi to vidí rovnako aj pri iných témach. Často prízvukuje, že médiá nám nehovoria pravdu a veci sú inak, ako sú nám prezentované.

Ďalšia náhla smrť v médiách! Po J. Viršíkovi a A. Miklánkovi zomrela novinárka Dagmar Šebanová
Generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník oznámil informáciu o náhlom skone Dagmar Šebanovej, bývalej novinárke Slovenského rozhlasu. Informuje portál dnes24.sk. Čítať ďalej
28 | 05 | 2021 | Petra Demková

Maiga má vlastný názor na očkovanie

Naposledy Ibi vyjadril názor na očkovanie. „Každý nech sa dá očkovať, kto chce. Ja hazardovať so svojím životom nebudem, mám malé deti, čo ma ešte potrebujú. Pekný deň,“ napísal na Facebook zabávač.

Text prišiel od Maigu ako reakcia na úmrtia Jula Viršíka. Zabávač z Mali má svoju teóriu o tom, čo sa stalo. Mnohí s ním súhlasia, avšak mnohí mu vyčítajú „konšpirovanie“ a šírenie informácií, ktoré by mohli narobiť viac škody ako úžitku.
Odkaz pre kritikov

Teraz má Ibi pre kritikov odkaz: „Áno, som konšpirátor, lebo som si dovolil mať vlastný názor a neveriť všetkému, čo mi systém tlačí do hlavy,“ napísal a pridal niekoľko nahnevaných emotikonov.

„Máte právo veriť čomu chcete. Máte právo ma nazvať konšpirátorom, lebo ja som nikto, len Ibrahim Maiga. A oni sú páni dokonalí, zvaní ministerstvo zdravotníctva, a preto len oni môžu mať pravdu, lebo tak hlásia. Prosím, prosím, všetci sa dajte očkovať niekoľko násobne, veď je to váš život. My, takzvaní konšpirátori, mame tiež právo na svoje názory,“ napísal a pridal ďalšie nahnevané emotikony.

„Keby Julo zomrel kvôli vakcíne, oni vám to určite povedia. Lebo sú čestní,“ napísal. „Veď časom všetci pochopíte, v akom svete žijete. Nech sa darí,“ dodal zabávač na záver.

MUDr. Lakota v RTVS: Covid vakcína je veľká neznáma. Nevieme, čo s ľuďmi urobí
MUDr. Ján Lakota, CSc. z virologického ústavu SAV v najnovšom vydaní relácie RTVS Reportéri o očkovaní hovorí, že nevieme, čo s ľuďmi urobia covid vakcíny z pohľadu mesiacov a rokov. Čítať ďalej
28 | 05 | 2021 | Peter Sulek