Závažné indície“ k vírusu z laboratória vo Wuchane. Výbor pre dohľad nad tajnými službami vyzýva Bidena, aby konal
19 | 05 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Výbor pre dohľad nad tajnými službami v Kongrese USA požaduje, aby si politici a tajné služby vyjasnili, čo všetko vedia v súvislosti s pôvodom koronavírusu. Do centra pozornosti sa dostáva aj teória o laboratóriu v čínskom Wuchane, ako aj jeho financovanie Spojenými štátmi. Kritickým otázkam čelí výskum zvýšenia prenosu tohto vírusu a virulencia patogénov, píše epochtimes.de.


Vysokopostavený člen výboru Snemovne reprezentantov USA pre dohľad nad tajnými službami republikán Devin Nunes vyzval amerického prezidenta Joe Bidena, aby nariadil vyšetrovanie pôvodu koronavírusu.



Laboratórium vo Wuchane financovala vláda USA

Podľa listu Nunesa adresovaného Bidenovi sú republikáni vo výbore znepokojení zistenými indíciami smerujúcimi k tomu, že vírus mohol byť vyvinutý  vo výskumnom laboratóriu v čínskom Wuchane, ktoré financovala miliónmi dolárov americká vláda.


Nunes upozorňuje, že počas prešetrovania sa objavili závažné indície, ktoré podporujú teóriu o úniku COVIDu-19 z laboratória. Zodpovednosť by tak mala spočinúť na pleciach laboratória.


Povinné očkovanie žiakov? Lekári varujú: „Neobetujte ľudské práva kvôli farmaceutickým experimentom!“
Komentár nmc (The Epoch Times) Čítať ďalej
19 | 05 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Čína marila vyšetrovanie a zničila dôkazy

Najmä vzhľadom na prekážky zo strany čínskej vlády pri multilaterálnom  bioforenznom prešetrovaní  a zničenie dôležitých dôkazov je mimoriadne dôležité dôkladne preskúmať práve túto možnosť.


Nunes naliehavosť prešetrenia zargumentoval slovami šéfa americkej diplomacie Anthonyho Blinkena:  „Musíme pochopiť, čo sa stalo, ak máme zabrániť tomu, aby sa to zopakovalo.“


Minister sa zasadzuje  za posilnenie globálneho systému zdravotnej bezpečnosti.


Očkovacie pasy sú iba vernostné karty marketingu s vakcínami
Načo sú nám očkovacie pasy, keď sme očkovaní? Kto ich vlastne potrebuje? Čítať ďalej
18 | 05 | 2021 | Imrich Kovačič

List šéfke americkej Národnej spravodajskej služby

Nunes zaslal samostatný list aj riaditeľke Národnej spravodajskej služby Avril Hainesovej. V ňom poukázal na chyby Intelligence Community (IC) v prístupe k vírusu.


K listu adresovanému Hainesovej, pričom kópiu poslal aj vedúcim 11 spravodajských agentúr, Nunes pripája rozsiahly zoznam otázok týkajúcich sa prvého výskytu COVIDu-19 vo Wuchane a jeho šírenia.


Otázky smerujú aj k spolupráci s Virologickým ústavom vo Wuchane (WIV)  a jeho financovaniu Spojenými štátmi, a tiež k riziku využitia výsledkov výskumu pri biologických zbraniach. Nunes preto požaduje dokumenty aj od tajných služieb, ktoré výbor Snemovne reprezentantov USA pre dohľad nad tajnými službami k dispozícii ešte nemal, uzatvára epochtimes.de.


Konšpirácie sa stávajú skutočnosťou. Únik covidu z laboratória už nie je len dezinformačná teória
08 | 05 | 2021 | Imrich Kovačič