Nový rekord? Žena z afrického štátu Mali porodila naraz deväť zdravých detí (FOTO)
05 | 05 | 2021 I Lukáš Leca

Žena z Mali úspešne porodila päť zdravých dievčat a štyroch chlapcov. Oznámila to vláda africkej krajiny. Matka neskutočným výkonom zrejme vytvorila nový svetový rekord, informuje portál RT.


Keď sa o jej tehotenstve dozvedeli v marci malijskí úradníci, verilo sa, že 25-ročná Halima Cisseová čakala "iba" sedem detí. Zdá sa však, že ultrazvuk nezachytil dve bábätka.

Žena zo severu západoafrického štátu bola podľa pokynov malijského dočasného prezidenta Bah Ndawa prevezená na kliniku v Maroku, kde jej poskytujú lepšiu starostlivosť. „Šťastný výsledok“ zriedkavého mnohopočetného tehotenstva oznámilo malijské ministerstvo zdravotníctva. Podľa jeho vyjadrenia sa deti dostali na svet cisárskym rezom 4. mája.

[0]=AZUXZPolvwjKNtJwLzV9zTfIKyiR1CHWkj-NJcAZXrlBN4q-TKYeARlX18FRcUO1PvlSopf4bz72fJHDL98F2NqD676pElEPzik9BJfV6rygi--iFjmeY8-M26eDrVIQsjxkwI82cOd9M1GBWe3AWJkT&__tn__=%2CO%2CP-R

„Novorodencom (päť dievčat a štyria chlapci) a matke sa darí dobre,“ uviedlo ministerstvo, ktoré tiež ocenilo nielen rodičov, ale aj profesionalitu lekárskych tímov v Mali aj v Maroku. Úradníci v Maroku však musia viacnásobný pôrod ešte potvrdiť.

Nová veľká rodina by sa mohla stať novým držiteľov svetového rekordu. V súčasnosti je Nadya Sulemanová z USA uvedená ako matka, ktorá porodila najviac zdravých detí naraz. V Kalifornii v roku 2009 porodila šesť chlapcov a dve dievčatá.

Pfizer požiadal o schválenie svojej vakcíny pre deti vo veku 12-15 rokov
Spoločnosti Pfizer/BioNTech oznámili, že podali žiadosť Európskej liekovej agentúre (EMA) o schválenie vakcíny pre deti vo veku 12-15 rokov, informuje portál RT. Čítať ďalej
01 | 05 | 2021 | Lukáš Leca