Noční vlci kládli v Banskej Bystrici vence osloboditeľom - Radnica ich pokutovala a vedenie odkázalo, že zneužívajú históriu!
04 | 05 | 2021 I René Skalný

Motorkársky klub Noční vlci si v rámci spomienkovej akcie "Cesta víťazstva 2021" uctil pamiatku aj svojich padlých krajanov. V Banskej Bystrici sa im ale nedostalo veľmi priateľského prijatia. Kým mestskí policajti ruských motorkárov hneď pokutovali, vedenie mesta im odkázalo, že zneužívajú históriu na politické ciele.


Ďalší klinec do rakvy slovensko-ruských vzťahov? Aj tak by sa dal nazvať incident, ktorý sa odohral v Banskej Bystrici. Ako informuje portál Na palete s odvolaním sa na oficiálnu tlačovú správu:

"Stretnutie ruských motorkárov, známych Nočných vlkov, ktorí v sobotu na pešej zóne Námestia SNP v Banskej Bystrici kládli vence pri Pamätníku hrdinov sovietskej a rumunskej armády, nebolo podľa vedenia mesta ohlásené.


Ako uvádza v správe pre médiá vedenie krajského mesta, z tohto dôvodu prenechalo zabezpečenie poriadku príslušným orgánom oprávneným v takýchto situáciách konať. Motorkári dostali od mestskej polície pokuty za jazdu na pešej zóne.


Fanatická rusofóbia ako oficiálna doktrína súčasnej vlády
Slovensko nemalo vo svojich novodobých dejinách nikdy horšie vzťahy s Ruskom, ako je tomu dnes. Koalícia sa netají tým, že Ruskú federáciu považuje priamo za nepriateľský štát a naši predstavitelia si nenechajú ujsť žiadnu príležitosť, aby to mohli... Čítať ďalej
23 | 04 | 2021 | René Skalný

Keďže vedenie mestskej polície tvrdí, že vzniklo aj dôvodné podozrenie z porušenia všeobecne záväzných právnych predpisov, vec bude po vyhodnotení dôkazov postúpená na rozhodnutie príslušnému správnemu orgánu.


„Dištancujeme sa od zneužívania pripomínania si významných historických udalostí na zvyšovanie politického napätia,“ odkázala banskobystrická radnica členom ruského motorkárskeho klubu." Informuje portál napalete.sk


Za proruskými billboardmi stojí "Čarnogurského" spoločnosť: Chcú vyslať iný signál o Slovensku!
"Ďakujeme za oslobodenie / Nechceme vojnu s Ruskom" -Takýto text nesie nespočet z množstva pútačov, ktoré sa momentálne vynímajú na uliciach slovenských miest. Majú byť reakciou na prebiehajúcu vlnu protiruskej hystérie, ktorá má súvis s... Čítať ďalej
03 | 05 | 2021 | René Skalný