Najnovšie tvorí obranu Moskvy protiraketový systém striel s rýchlosťou až 18 Machov
03 | 05 | 2021 I Ivan Brožík

Z regiónu Moskva sa stala v rámci nielen Ruskej federácie nedobytná pevnosť. Protiraketová obrana ruského hlavného mesta môže v neuveriteľne krátkom čase, až 18 násobku rýchlosti vzduchu, zasiahnuť rakety nepriateľa a ich odpaľovacie zariadenia.


"Zdokonalené protiraketovej strely majú posilniť obranu ruskej metropoly. Ako to funguje a na čo stačí tento systém?" Informácie preberáme z portálu srspol.sk.

Ukrajinský vojenský expert Chmut: Proti ruským raketám Iskander a Kalibr nemáme žiadnu šancu
„Neexistuje nič, čím by sa dali zastaviť.“ Ukrajinský expert hovoril o ruských Kalibroch a Iskanderoch. Čítať ďalej
01 | 05 | 2021 | Ivan Brožík

Jeden z mnohých nenápadných testov

"26. apríla 2021 sa na polygóne Sary-Šagan v Kazachstane úspešne uskutočnil ďalší skúšobný štart novej rakety ruského systému protiraketovej obrany. Vojaci výborne splnili úlohu a zasiahli cieľ cvičného nepriateľa so stanovenou presnosťou." Uvádza nás do témy citovaný zdroj.

"Nahradenie rakiet 53T6 novými 53T6M v systéme protiraketovej obrany (PRO) А-135 / А-235 Moskvy umožní predĺžiť termín služby obnoveného obranného systému minimálne o 20-25 rokov."
Raketa so zvláštnym palivom

53T6M je unikátny raketa. Má motor na mimoriadne tuhé palivo, ktoré zabezpečí maximálnu rýchlosť podľa potreby až do 18 násobku rýchlosti zvuku.

Modernizácia rakiet je časťou programu zdokonalenia systému PRO A-135. Boli napríklad vyvinuté nové pozemné agregáty na dopravu rakiet a vybavenia podzemných odpaľovacích rámp. Antény najvýkonnejšieho viacúčelového radaru Don-2N zostali rovnaké, ale celý výpočtovej komplex a bojovej programy jeho činnosti boli nahradené novými. To všetko značne zvýšilo rýchlosť a presnosť PRO.
Rýchlosť je primárna

Nový systém PRO Moskvy zabezpečuje ochranu v rádiuse 1000 km. Navyše, namiesto doterajšej jednej "jednotky" protiraketovej obrany Moskvy budú hlavné mesto Ruskej federácie brániť až dve. (dodáva zdroj na portáli srspol.sk)

(Medzititulky red. HD.)

Burevestnik je inteligentná raketa, dokáže lietať okolo Zeme aj štyri roky, kým zaútočí (video)
Moskva testuje podzvukový raketový systém s jadrovým pohonom. Ide o novú raketu 9M730 Burevestnik. známu aj ako Ruský tomahavk. Má globálny dosah. Dokáže lietať okolo Zeme štyri roky a umožní útoky z neočakávaných smerov. Raketa bude vypustená v... Čítať ďalej
01 | 03 | 2021 | Ivan Brožík