Viktor Orbán telefonoval s prezidentom Číny. Prijal pozvanie do Pekingu
02 | 05 | 2021 I Gabriela Fedičová
Čína a Maďarsko sa navzájom podporujú od začiatku prepuknutia pandémie. Podľa čínskej tlačovej agentúry to nebude inak ani v budúcnosti. Viktor Orbán telefonoval s prezidentom Číny. Podľa blikk.hu Orbán prijal pozvanie do Pekingu. Dátum a dôvod jeho návštevy nie je známy.

Pozvanie z Pekingu potvrdil na Facebooku aj Viktor Orbán. 29. apríla 2021 sa zmienil o tom, že obnovuje diplomatické vzťahy s Čínou. Pozvanie z Pekingu prijal.

Podľa blikk.hu čínsky prezident Si Ťing-ping zdôraznil, že Čína je pripravená pokračovať v posilňovaní spolupráce s Maďarskom. Po telefonickom rozhovore s maďarským premiérom Orbánom splní sľub, ktorý sa týka vakcín. Očkovanie bude podľa neho globálne. Pomôže verejnému blahu.

„Čína oceňuje pevné vzťahy s Maďarskom. Majú významný prínos v podpore spolupráce medzi Čínou a krajinami strednej a východnej Európy. A v ochrane záujmov Číny a európskych vzťahov“, povedal Si.

Prezident Činy podľa blikk.hu uviedol, že Peking je ochotný pokračovať v strategickej komunikácii s Maďarskom. Upevňovať vzájomnú politickú dôveru a posilňovať spoluprácu v rôznych oblastiach. Napríklad pri výstavbe železnice Budapešť - Belehrad.

Podľa globaltimes.cn Orbán zdôraznil, že Maďarsko bude s Čínou spolupracovať. Podporovať výstavbu železnice Budapešť – Belehrad. A aktívne podporovať aj spoluprácu medzi Čínou a krajinami strednej a východnej Európy.



Nová štúdia: Zákaz vychádzania proti pandémii nepomáha!
Nemecká Univerzita v Giessene dospela vo svojej štúdii k jednoznačnému záveru: Zákaz nočného vychádza v boji proti koronavírusu nemá žiaden účinok, informuje rundblick-unna.de. Čítať ďalej
02 | 05 | 2021 | Ingrid Vrabcová