Z prvomájových reflexií: Moc imperialistov, oligarchov, mafiánov, úžerníkov, zapredancov a smotánky nechceme
01 | 05 | 2021 I Ivan Brožík
Peter Nišponský hovorí, že moc imperialistov, oligarchov, mafiánov a smotánky nechceme. Patrí už medzi skôr narodených regionálnych politikov. Z Košíc si dnes dovolil pozdraviť "všetkých čestných pracujúcich, nezamestnaných, vykorisťovaných ľudí na Slovensku aj na celom svete, pri príležitosti 1. mája - Sviatku práce."

Má aj iné posolstvo, nad ktorým stojí za to zamyslieť sa.


"Súčasná vládna moc imperialistov, oligarchov, mafiánov, úžerníkov, zapredancov a smotánky tento sviatok nemá rada. Nehodí sa jej do kariet." Píše na sociálnej sieti Peter Nišponský.
Pre vládu sme nikto

"Robotník, roľník, fyzicky či duševne pracujúci človek, ktorý predáva svoju pracovnú silu neznamená pre vládu nič, len zdroj zisku. Občan je pre ňu nikto. Je to len číslo, ktoré, ak koná v zmysle ich vykorisťovateľských zákonov a nechá sa bezbreho vykorisťovať, je tolerovaný. Ak má vlastný názor a prejavuje odpor, je postihovaný. To je zákon kapitalizmu.
Ak chceme dôstojne žiť a prežiť...

"Toho kapitalizmu, proti ktorému naši dedovia a otcovia bojovali ostatných vyše 100 rokov. Toho kapitalizmu, proti ktorému musíme dnes zas bojovať aj my, ak chceme dôstojne prežiť a vytvoriť perspektívu pre naše deti."

"V slovenských masmédiách hlavného prúdu ani slovo, vo verejnoprávnej RTVS ani slovo o Sviatku práce. Stále, dokonca aj dnes nás kŕmia len propagandou, Covidom, rusofóbiou, láskou ku kapitálu a k tzv. európskym hodnotám."

"K ´hodnotám´ ich systému, k hodnotám vykorisťovania človeka človekom."

Slovensko opäť povstalo proti vláde. Na uliciach a námestiach boli tisícky nespokojných ľudí (VIDEO)
Slovensko na Sviatok práce opäť povstalo proti vláde. Na dnešný deň bol naplánovaný protest, ktorý sa mal v Bratislave konať pod názvom Slovensko povstaň. Vyzýval naň na sociálnej sieti aj exposlanec Peter Marček. Čítať ďalej
01 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik

Niečo z nedávnej histórie

"Pre tých, ktorí dnes železnou päsťou vládnu Slovensku, ktorí kopú za záujmy nadnárodného kapitálu, ktorí plnia do bodky pokyny našich okupantov z Bruselu a Washingtonu. Pre tých, ktorí si myslia, že moc, majetky a peniaze majú naveky, ´na večné časy a nikdy inak!´.

Pred 46 rokmi, 30. apríla1975, oslobodili sily Vietnamskej socialistickej republiky, spoločne s Oslobodeneckým hnutím Južného Vietnamu (Viet Cong) vtedajšie hlavné mesto okupovaného juhu - Saigon."
Demokratickí agresori

"Bol to koniec vojny, ktorú viedla vtedajšia vraj neporaziteľná veľmoc sveta - USA proti ľudu Vietnamu. V tejto vojne Dávida s Goliášom sa hrdinskí ´maličkí´ Vietnamci nevzdali! Zvíťazili a vybojovali si zjednotenie Vietnamu a slobodu pre svoju vlasť a jej občanov."

"Okupačné vojská USA zbabelo ušli zo Saigonu a z celého Južného Vietnamu ako zlodeji, v panike a dezorganizácii, zostal po nich len smrad."
Žeby sa časy zmenili až tak?

"Časy sa menia a raz možno príde čas, keď budú Vietnamci pomáhať nám, Slovákom, tak ako sme vtedy pomáhali my im. Aby sme sa teraz pre zmenu my vymanili z jarma našich súčasných kolonizátorov a nastúpili cestu národného a politického oslobodenia, cestu k budovaniu spravodlivej spoločnosti plnohodnotných občanov našej vlasti." Končí úvahy na sociálnej sieti Peter Nišponský.

 

reprofoto status FB (@Peter Nišponský)


Foto: Tank Oslobodzovacej armády Južného Vietnamu preráža bránu prezidentského paláca v Saigone.

(Medzititulky red. HD.)

V Prahe sa demonštruje proti pandemickým opatreniam
V hlavnom meste Českej republiky na pražskej Letnej sa dnes koná protivládna demonštrácia . Usporiadatelia odhadujú vysokú účasť, píše český portál Sputnik News. Čítať ďalej
01 | 05 | 2021 | Imrich Kovačič