Oszkar Világi vstupuje do ringu, v ktorom sa bojuje o lukratívny pozemok
01 | 05 | 2021 I Gabriela Fedičová
Aukcia o lukratívne pozemky v Dunajskej Strede sa čoskoro zopakuje. Podľa portálu korkep.sk do ringu, v ktorom sa bojuje o pozemky oproti MOL Aréne, vstupuje aj Oszkar Világi.

Portál korkép.sk uverejnil článok, kde sa uvádza, že medzi prihlásenými do aukcie je aj Oszkar Világi prostredníctvom spoločnosti, v ktorej je hlavným príjemcom.

Medzi prvými o tom informoval ekonomický denník Index, patriaci SME. Areál s rozlohou 12 700 štvorcových metrov v cene 835 000 eur vlastní spoločnosť Cometa Istriana. Spoločnosť dnes nie je veľmi aktívna. Vlastníkom je András Raisz. Otec Raiszovcov, ktorí boli podozriví zo zabitia klanu Pápayovcov. Raiszovci boli pravdepodobne zavraždení v roku 2008. Ich telá našli v roku 2011.

Slovensko opäť povstalo proti vláde. Na uliciach a námestiach boli tisícky nespokojných ľudí (VIDEO)
Slovensko na Sviatok práce opäť povstalo proti vláde. Na dnešný deň bol naplánovaný protest, ktorý sa mal v Bratislave konať pod názvom Slovensko povstaň. Vyzýval naň na sociálnej sieti aj exposlanec Peter Marček. Čítať ďalej
01 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik


Spoločnosť Cometa Istriana bola založená v roku 1996. Má široké spektrum činností vrátane chovu zvierat a priemyselného spracovania kovov. Lukratívne pozemky v Dunajskej Strede získala v roku 2006. Krátko nato sa ocitla v ťažkej finančnej situácii. Pozemok bol zaťažený záložným právom. V praxi to znamenalo, že ho vydražia. Cieľom dražby bolo vyrovnať dlhy spoločnosti Cometa Istriana.

Najväčším veriteľom je v súčasnosti ADC Media. Spoločnosť, ktorá patrí do skupiny firiem Oszkara Világiho. Ten stojí aj na čele Slovnaftu.

Ponúka sa mu tak možnosť využiť záložné právo na získanie lukratívnych pozemkov. To, že o pozemky má záujem Oszkar Világi, potvrdzuje aj skutočnosť, že dražbu po desiatich rokoch iniciovala spoločnosť ACD Media. Tie by sa podľa územného plánu mesta mohli použiť na usporiadanie spoločenských, športových a kultúrnych podujatí.

ACD Media je však v prípade Cometa Istriana iba jedným z veriteľov. Spoločnosť má dlhy aj voči sociálnej poisťovni. A vymáha ich aj cyperská spoločnosť CEE Collect Fund 1 LTD.

Matovič chystá pre Slovákov druhú najvyššiu DPH v Európe, zastavme jeho 25-percentné šialenstvo!
Minister financií sa chce zapáčiť rodičom mnohodetných rodín. Avšak jeho plány na dramatické zvýšenie detských prídavkov budú musieť zaplatiť všetci občania SR na DPH, zvýšenej na 25 percent. Starí, osamelí, bezdetní. Ekonomicky tak Matovič úplne... Čítať ďalej
01 | 05 | 2021 | Ivan Brožík