USA a NATO nezaútočia na Rusko z obavy pred jeho modernými a účinnými zbraňami
09 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Je situácia na ukrajinsko-ruských hraniciach iba ukazovaním si svalov medzi Ruskom a USA, alebo hrozí skutočný vojnový konflikt? Nad touto otázkou sa vo svojom statuse zamýšľa aj Ľudovít Fuják, komunálny politik, člen SNS.


Slováci sú situáciou u nášho východného suseda viac ako znepokojení. Vojská NATO prúdia cez naše územie na Ukrajinu, ktorá otvorene hovorí o možnej vojne s Ruskom. Nebezpečenstvo je o to väčšie, že na oboch stranách majú k dispozícii skutočné moderné zbraňové systémy. Tie ruské zrejme USA a NATO zatiaľ od útoku odrádzajú. Myslí si to aj Ľudovít Fuják, ktorý vo svojom statuse kritizuje aj postoj našej vlády.

„Čím viac sa USA tlačia k hraniciam Ruskej federácie, tým modernejšie zbraňové systémy Rusko ukazuje pred svetom. Tou najlepšou správou pre celý svet je, že práve kvôli ruským moderným a účinným zbraniam a prezidentovi Putinovi, sa USA neodvážia na Rusko zaútočiť,“ konštatuje v úvode svojho statusu Fuják.



„Aj keď je situácia napätá, Slovensko nemôže stať na jednej či druhej strane. Slovensko musí byť v tomto probléme neutrálne a vláda by nemala vydávať rôzne choré vyhlásenia a svalnaté reči v mene nás Slovákov. Každý jeden z nás chce žiť v pokoji a mieri a nechcem ani pomyslieť, čo by znamenal pre nás prípadný vojenský konflikt na východ od našej hranice,“ dodáva Ľudovít Fuják na záver svojho statusu.

Ak sa Ukrajina nespamätá, výsledkom môže byť totálna vojna s Ruskom
Názor Paula Robinsona (Russia today) Čítať ďalej
05 | 04 | 2021 | Diana Zaťková