Preťaženým egomaniakom sú ľahostajné názory odborníkov (Thomas Kaspar)
09 | 04 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Komentár Thomasa Kaspara (Frankfurter Rundschau)


Chyba v myslení politikov: Hlavným poslaním politikov nie je to, aby urobili všetko pre posilňovanie hospodárstva, ale to, aby slúžili ľuďom.


Keď išlo do tuhého, nadmieru vyťažený nemecký minister zdravotníctva Jens Spahn neváhal využiť každý možný kontakt. Bolo tak aj v prípade ponuky od spoločnosti Burda, aby mu „pomohla“ zaobstarať pre krajinu rúška. V čase pandémie koronavirusu  sa minister húževnato snaží vlastnými silami presadiť potrebné opatrenia.  Nedôveruje vlastnému ministerstvu či podriadeným inštitúciám a ich odborníkom. Najprv myslí na svojich kamarátov v koncernoch!  Automaticky tak tečú peniaze do vrecák súkromníkov, a nie do štátnych inštitúcií.
CDU bráni kontrole a čelí obvineniu z korupcie

Už v prípade aplikácie v súvislosti s koronavírusom Jens Spahn síce po dlhšom váhaní ale predsa sám uvoľnil milióny eur a úlohou poveril významnú nemeckú IT firmu. Nikto nevidel vedúceho IT odborníka na ministerstve zdravotníctva, ktorý mal mať takéto záležitosti na starosti, pretože nikdy neexistoval. Podceňovalo sa vybudovanie takých kompetencií, ktoré by boli nezávislé od hospodárstva a možno by mu aj protirečili, a boli by analogické k Inštitútu Roberta Kocha.

Izrael zmizol zo štatistík úmrtí v súvislosti s očkovaním. Ide o zatajovanie údajov?
Podobne ako v iných krajinách aj v Izraeli so spustením očkovania prudko začala rásť aj úmrtnosť zaočkovaných, či už išlo o starších nad 65 rokov, ale aj mladších od 45 do 64 rokov. Keď sa znížil počet očkovaní, znížila sa aj nadmerná úmrtnosť.... Čítať ďalej
09 | 04 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Jens Spahn a CDU:  Jeden problém za druhým

Apropo nezávislosť. Kto sa stal v šéfom úradu, ktorý zodpovedá za bezpečnosť všetkých osobných údajov pacientov? Manažér, ktorý pred dvoma rokmi Jensovi Spahnovi predal byt v Berlíne.

Spahn dookola opakuje, že ochrana údajov a ochrana zdravia sa navzájom vylučujú, a neodporuje mu v tom ani ním dosadený manažér, ktorý má na starosti ochranu údajov o pacientoch. Je ale nesporné, že veľkým problémom digitalizácie je krehká bezpečnosť informačného reťazca v zdravotníctve. Zaznamenávanie výsledkov testov, ich hlásenie zdravotníckych úradom či citlivé údaje o pacientovi v mobilnom telefóne – to všetko strieda jeden problém za druhým a pod „dohľadom“ samotného ministra Spahna. Ako dodáva autor komentára, vyvstáva naliehavosť presného vymedzenia kompetencií politikov v digitalizácii.
Egomaniakom sú ľahostajné názory odborníkov

Na čele tímu pre plánovanie očkovania sú minister dopravy a digitalizácie Andreas Scheuer a minister zdravotníctva Jens Spahn. Považuje sa to za snahu o prekrytie polmiliardy „stopených“ daní z mýtneho debaklu, čomu výdatne dopomáha aj nekompetentné vedenie ministerstva dopravy. A stále platí: Egomaniakom sú ľahostajné názory odborníkov. Vždy sa ťažko ubrániť dojmu, že politici pred kamerami dávajú vlastne svoje osobné stanovisko a  ani im v skutočnosti nejde o spoločné blaho ľudí.

Nech sa minister dopravy a digitalizácie Scheuer rozhodne akokoľvek, nie je to dobre premyslené, poznamenáva ďalej v komentári Thomas Kaspar. Má príliš veľké sebavedomie a ignoruje rady vlastného ministerstva.

S očkovaním rastie počet úmrtí (Thorsten Wiethölter)
Komentár Thorstena Wiethöltera (Wochenblick) Čítať ďalej
08 | 04 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Kto ovplyvňuje Spahna a na koho dá Scheuer?

Spahn počúva nesprávnych ľudí, u Scheuera sa neviete, či vôbec niekoho počúva.

Kto teda ovplyvňuje ministra dopravy a digitalizácie, keď  ho na  ministerstve považujú za cholerika a neschopného čeliť kritike? Práca krízového manažmentu je tak výrazne sťažená.
Chyba v myslení CDU

CDU je presvedčená, že hlavným poslaním politikov je urobiť všetko pre to, aby posilnili hospodárstvo. Pravdou však je, že politici by mali urobiť všetko pre to, aby slúžili ľuďom, uzatvára svoj komentár Thomas Kaspar v denníku Frankfurter Rundschau.

MIMORIADNE: Rakúsky súd rozhodol, že testy sú protizákonné! Mainstream sa pokúša zamlčiavať fakty
06 | 04 | 2021 | Diana Zaťková