Vallo vypiekol s Bratislavčanmi. Najprv prosil, aby sa zrátali a hneď potom oznámil zvýšenie cestovného
08 | 04 | 2021 I Petra Demková

Matúš Vallo vie, ako na to. Najprv týždne doslova prosíkal cez všetky komunikačné kanály, aby sa Bratislavčania zapojili do sčítania. Hneď potom im oznámil radikálne zvyšovanie cien za cestovné lístky. Aj to však urobil rafinovane. Komunikoval to ako zlacnenie. Opak je však pravdou. Všetko zdraželo, okrem ročného lístka.



Vallove ťahy

Na spôsoby primátora hlavného mesta upozornili na facebookovej stránke Ľudská mierka. „Bratislava ide zrušiť 15-minútové lístky a zľavy pre Bratislavčanov,“ upozorňujú. „Síce PR tím mesta prekrýva túto informáciu zľavou na celoročné električenky, v skutočnosti všetky lístky a aj električenky okrem ročnej zdražejú. A to najviac pre ľudí s trvalým pobytom v Bratislave, pretože mesto ide zrušiť aj Bratislavskú mestskú kartu (BMK),“ napísali ďalej.

Produkt "kaviarne" Vallo sa urazil, že Matovič použil výraz „kaviareň“
Bratislavský primátor, Matúš Vallo sa ohradil na sociálnej sieti voči slovám Igora Matoviča, ktoré v pondelok, po nákupe Sputnika V, premiér napísal na Facebook. Vysmial sa totiž z „kaviarne“. Čítať ďalej
02 | 03 | 2021 | Petra Demková

Keď vtáčka namotávajú

Vallo paradoxne „namotával“ Bratislavčanov na sčítanie argumentom, že budú mať rôzne zľavy. Hneď po sčítaní oznámil, že zľavy sa rušia. „Je to zvláštna ´odmena´ po tom, ako nás mesto do konca marca bombardovalo s prosbami o sčítanie sa. Pre mesto je dôležité, aby tu jeho obyvatelia boli prihlásení na trvalý pobyt, pretože podľa toho sa prerozdeľujú samosprávam podielové dane. Jednou z mála výhod pre Bratislavčanov bola práve BMK, na ktorú platili rôzne zľavy – v múzeách, galériách, plavárňach, v zoo, ale asi najväčšou výhodou bola zľava 10 % na všetky druhy električeniek. To sa má po novom zrušiť,“ informuje autor príspevku.
Keď je zlacnenie o 23 percent viac

Aké sú to vlastne zľavy? „Kým trojmesačná električenka momentálne stojí 72,30 €, pre držiteľov BMK po zľave stojí iba 65,07 €. Po novom bude stáť 80 € pre všetkých – či tu máte trvalý pobyt, alebo nie. V skutočnosti teda zdražie až o 23 %! Jedinou električenkou, ktorá zlacnie, bude celoročná, ktorá mnohým nevyhovuje práve pre príliš dlhú dobu platnosti.“

„Miesto toho, aby mesto motivovalo ľudí prihlásiť sa na trvalý pobyt, s čím by boli spojené aj zľavy na mestskú hromadnú dopravu, jednu z mála výhod pre Bratislavčanov nezmyselne ruší. Zrušenie pätnásťminútových lístkov je len čerešničkou na torte, ktorá znevýhodňuje cestujúcich využívajúcich MHD na kratšie vzdialenosti. Títo budú tak nútení kupovať si až polhodinové lístky. Mesto očividne nemá snahu vyhovieť rôznym potrebám všetkých ľudí, ale naopak, ľudí zbytočne obmedzuje a demotivuje ich využívať mestskú hromadnú dopravu,“ uzatvára príspevok na sociálnej sieti autor.

Fico si uctil oslobodenie Bratislavy Červenou armádou: Zachránil pamätnú tabuľu, ktorú vyhodili
04 | 04 | 2021 | Ivan Čeredejev