Posledný križiak Krajniak sa stane druhý raz ministrom práce. Fraška s demisiami je tak dokonalá
07 | 04 | 2021 I editor01hd
Posledný križiak Milan Krajniak sa stane druhý raz ministrom práce. Fraška s demisiami je tak dokonalá. O návrate Krajniaka do funkcie dnes informoval predseda NR SR a Sme rodina Boris Kollár.

Krajniak sa vráti do funkcie šéfa Ministerstva práce, sociálny vecí a rodiny SR. Informoval o tom podľa TASR predseda parlamentu Kollár po stredajšom rokovaní vlády. Dodal, že s návrhom súhlasil premiér Eduard Heger. Informovali už aj prezidentku SR Zuzanu Čaputovú. Hlava štátu je podľa Kollára pripravená Krajniaka do funkcie menovať už v piatok 9. apríla.

"Prehovorili sme bývalého ministra Krajniaka napriek jeho veľkému zdráhaniu. Bolo to asi najrozumnejšie riešenie z našej strany. Po debate u prezidentky, aj keď sme tam došli s inými menami, sme sa dohodli konsenzom, že dáme návrh za našu stranu premiérovi Hegerovi, že by sme toto ministerstvo opäť obsadili Milanom Krajniakom," povedal Kollár.

Slota: Bez hanby a vďaka médiám za pár hodín zmietli zo stola kauzu odmien pre "našich" úradníkov
"Štatistiky priemernej mzdy na Slovensku hovoria, že Slovák, aby zarobil sumu 23 428 euro, musí poctivo pracovať viac ako jeden kalendárny rok. Ak si však nájdete teplé miestečko pri stoličke novopečeného premiéra, tak sa vám môže pošťastiť, že... Čítať ďalej
07 | 04 | 2021 | Ivan Brožík


Krajniak podal demisiu na vrchole koaličnej krízy. Oficiálne tvrdil, že týmto krokom chcel ísť príkladom ostatným koaličným stranám, predovšetkým SaS a Za ľudí, ktoré požadovali odchod Igora Matoviča z funkcie premiéra. Demisia ministra práce však prišla tesne po tom, čo polícia zadržala a obvinila riaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského. Ten je v súčasnosti vo vyšetrovacej väzbe.

Prezidentka Čaputová pri uvádzaní do funkcie Hegerovho kabinetu odmietla vymenovať nominanta Sme rodina Jozefa Hlinku za ministra práce. S Krajniakom odišiel z ministerstva práce aj štátny tajomník Boris Ažaltovič.

Greksa Korčokovi a Klusovi: Vystúpte konečne pred národ a povedzte, čo sa deje na ukrajinskej hranici!
Už mesiace sa presúvajú vojská NATO smerom na východ. Mobilizuje sa ruská armáda pri ukrajinskej hranici. A naši kompetentní mlčia. To nahnevalo už aj hudobníka Mariána Greksu. Vyzval Korčoka a Klusa, aby sa už konečne postavili pred Slovákov a... Čítať ďalej
07 | 04 | 2021 | Robert Bačinský