K svetovému dňu zdravia - ničí nás predovšetkým nezvládatelný stres zo zákazov a nariadení
07 | 04 | 2021 I Ivan Brožík

Každoročne na 7.apríla pripadá Svetový deň zdravia, ktorý bol vyhlásený v roku 1950 Svetovou zdravotníckou organizáciou (WHO). Tento dátum býva tradične sprevádzaný celosvetovými podujatiami sústreďujúcimi sa na každoročne vyhlasovanú tému. Téma Svetového dňa zdravia 2021 je budovanie spravodlivejšieho a zdravšieho sveta.


"Svetový deň zdravia pripadá na dnešnú stredu. Môžeme mať čokoľvek, ale ak nemáme zdravie, tak si nedokážeme užiť ani svojich blízkych, ani prácu, ani voľný čas, či majetok." Píše v statuse na sociálnej sieti Juraj Blanár.

Blanár: Rok žili prevádzkovatelia holičstiev z úspor a zadlžovali sa. Vláda na nich kašle, tak otvoria
Podpredseda NR SR a strany SMER Juraj Blanár vystúpil na facebooku na obranu drobných živnostníkov, majiteľov kaderníctiev, či kozmetických salónov. Tí sú totiž už rok zatvorení, zadlžujú sa, prepúšťajú, krachujú... A vláda na nich kašle. A tak sa... Čítať ďalej
01 | 04 | 2021 | Michal Filek


Reprofoto FB (@Juraj Blanár)


 
Kým neprišla korona

"Možno zdravie nebývalo takou hlavnou a častou témou našich rozhovorov, až kým neprišla korona. Poznačila naše životy a my stále nevieme, ako ju efektívne liečiť a kedy toto všetko skončí." Píše na sociálnej sieti Juraj Blanár.

 
Ako posilňovať zdravie, keď sme zavretí?

"A v tejto neistej dobe by malo byť pre každého výzvou i úlohou posilňovať to svoje zdravie pohybom a dobrou stravou. Niekto športovaním, iný otužovaním alebo prechádzkami a turistikou."
Máme zničenú psychiku

"Avšak rovnako dôležité je i to naše psychické zdravie, lebo vnútorná nervozita, vypäté situácie a ustavičný stres nám nijako nepomáhajú. Ak máme nejako bojovať proti celosvetovej pandémii alebo vôbec proti civilizačným chorobám, tak musíme začať od seba."

"Myslieť na vlastné zdravie a nedovoliť ničomu, ani nikomu, aby sme oň prichádzali, aby nám ho negatívne ovplyvňovali. Zdravie sa totiž kúpiť nedá a preto ho považujem za naše najcennejšie bohatstvo." Konštatuje a pripomína  Juraj Blanár.

(Medzititulky red. HD.)

Blanár: Za Matoviča stúpla nezamestnanosť zo 4,98 na 7,81 percenta
25 | 02 | 2021 | editor01hd