Greksa Korčokovi a Klusovi: Vystúpte konečne pred národ a povedzte, čo sa deje na ukrajinskej hranici!
07 | 04 | 2021 I Robert Bačinský

Už mesiace sa presúvajú vojská NATO smerom na východ. Mobilizuje sa ruská armáda pri ukrajinskej hranici. A naši kompetentní mlčia. To nahnevalo už aj hudobníka Mariána Greksu. Vyzval Korčoka a Klusa, aby sa už konečne postavili pred Slovákov a oznámili, čo sa vlastne na východ od nás deje.



Aký je stav

Ministerstvo obrany USA v stredu novinárom oznámilo, že americké sily umiestnené v Európe po najnovšej eskalácii ruskej agresie na východe Ukrajiny zvýšili stav pohotovosti. Kremeľ vo štvrtok vyhlásil, že Ukrajina a západ by sa nemali "obávať" pohybu ruských vojakov na ukrajinskej hranici. Kyjev totiž vyjadril obavy, že konflikt na východe Ukrajiny sa zas vystupňuje.

"Slovensko sa stáva mostom k agresii a médiá mlčia!" burcuje Anna Belousovová
07 | 04 | 2021 | Ivan Brožík

Protichodné informácie médií

Situácia na východe Ukrajiny sa opäť začína komplikovať. Správy z médií informujú, že Moskva a Kyjev sa navzájom obviňujú z nárastu násilia v tejto oblasti. Ministerstvo obrany USA v stredu novinárom oznámilo, že americké sily umiestnené v Európe po najnovšej eskalácii ruskej agresie na východe Ukrajiny zvýšili stav pohotovosti.

Hovorca Kremľa Dimitrij Peskov sa zase vyjadril, že pokiaľ ide o účasť ruských vojakov na ozbrojenom konflikte na území Ukrajiny, ruskí vojaci sa na ňom nikdy nezúčastňovali. A nerobia to ani teraz. „Ruská federácia presúva svoje ozbrojené sily v rámci svojho územia podľa vlastného uváženia. To by nemalo nikoho znepokojovať a pre nikoho to nie je hrozba,“ dodal Peskov.

Slovenský minister zahraničných vecí Korčok iba mlčí a jeho štátny tajomník Klus kritizuje pohyb ruských vojsk na vlastnom území. Po našom území sa už niekoľko mesiacov v pravidelných intervaloch koná presun zahraničných vojsk. Obavy sú teda namieste. Naši kompetentní však mlčia a to si všimol už aj spevák a hudobník Marián Greksa.

Korčok sa priznal: Za Matoviča a Sulíka kopal už vtedy, keď bol štátnym tajomníkom vo Ficovej vláde
07 | 04 | 2021 | Ivan Čeredejev

Marián Greksa reaguje

Ak sa niečo deje, ak je tu nejaká reálna hrozba ozbrojeného konfliktu, bolo by vhodné o tom informovať verejnosť, myslí si hudobník Marián Greksa. Vo videu na sociálnej sieti sa prihovára ľuďom z MZV a požaduje vysvetlenie, konkrétne od Korčoka a Klusa.

„Vážený minister zahraničných vecí, pán Korčok, štátny tajomník Martin Klus, a vôbec ľudia z ministerstva zahraničných vecí. Chcel by som vás veľmi, veľmi dôsledne požiadať o to, aby ste už konečne vystúpili v slovenskej televízii a vyjadrili aspoň oficiálny názor Slovenskej republiky na to, čo sa deje na východnej strane Ukrajiny. Skúste nám aspoň trošku vysvetliť, čo sa vlastne deje, aby sme nemali obavy z toho, či to neprerastie v svetovú vojnu - tento konflikt, ktorý zatiaľ, zatiaľ, v úvodzovkách, je iba na východnej strane Ukrajiny, kam smerujú ruské vojská po svojom území a tam, kam smerujú aj po našom území zahraničné vojská už niekoľko mesiacov,“ hovorí mierne nahnevaný spevák vo videu.

„Bolo by fajn, keby ste nám k tomu niečo povedali,“ odkazuje ministerstvu.

Kolektívna obrana členských štátov aliancie NATO je mýtus (komentár Roberta Bačinského)
Donekonečna omieľaná mantra o kolektívnej obrane členov NATO je typickým príkladom 100-krát opakovanej lži, ktorá sa stala pravdou. Konzumenti amerických hodnôt horlivo a pri každej príležitosti zdôrazňujú nutnosť byť členom tohto zoskupenia. Vraj... Čítať ďalej
07 | 04 | 2021 | Robert Bačinský