Fico: Matovič je politická mŕtvola, ktorá je ďalej nepoužiteľná! Všetko smeruje k predčasným voľbám
07 | 04 | 2021 I Ivan Čeredejev
Predseda Smeru Robert Fico tvrdí, že Igor Matovič je politická mŕtvola, ktorá je ďalej nepoužiteľná. Expremiér verí, že všetko smeruje k predčasným voľbám. Týždeň pred Veľkou nocou mali 370 tisíc podpisov za vypísanie referenda.

"Je to politická mŕtvola, ktorá je ďalej nepoužiteľná," povedal o Matovičovi šéf Smeru Fico v diskusnej relácii Veci verejné Romana Michelka. Zostrih z diskusie zverejnil expremiér na svojom profile na Facebooku.



Fico tvrdí, že bez ohľadu na to, či budú v koalícii tri alebo štyri strany, vývoj smeruje k predčasným voľbám.  "O tom som presvedčený," zdôraznil.

Prvé zasadnutie Hegerovej vlády a jej priority: Stratégia pomoci Rómom, ich bývanie a zamestnanosť
07 | 04 | 2021 | Ivan Čeredejev


"Miera spontánnosti je úžasná. Ja som zažil v politike všeličo, ale je úžasné, že idete po hrádzi a už vidíte, ako ide niekto oproti vám a vyťahuje niečo z vrecka. Pán Fico, aby som nemusel chodiť na centrálu Smeru, zoberte to tam. A dá mi do rúk nejaké hárky, ktoré vyzbieral v činžiaku, 200 podpisov," opisuje Fico zážitky zo zberu podpisov za vypísanie referenda o predčasných voľbách.

Informoval, že týždeň pred Veľkou nocou mali okolo 370 tisíc podpisov. "Verím v referendu a verím aj v jeho úspešnosť," dodal.

"Všetci čakali, že Smer vykape, ale Smer nevykapal. Naopak, Smer začína postupne rásť. Ja to cítim. Výrazne sa mení atmosféra a vzťah k Smeru. Preto máme právo na medziobdobie. Od toho roku 2006 sme išli ako raketa. Keby nebola vražda zneužitá, Smer vyhrá voľby aj 2020. O tom nepochybujem. A dnes by politická scéna bola iná," analyzuje Fico situáciu na Slovensku.

Polícia sa chváli na Facebooku, ako „buzeruje“ občanov. Následne vymazáva komentáre a cenzuruje
Na stránke Nekŕmte nás odpadom napísal príspevok neznámy občan. Ten si všimol, ako pristupuje krajská bratislavská polícia k verejnosti. Najprv občanov informujú o zvýšených kontrolách dodržiavania opatrení a keď sú zasypaní kritickými komentármi,... Čítať ďalej
06 | 04 | 2021 | Petra Demková