Draxler: Ak chceme žiť v normálnej spoločnosti, musíme sa postaviť tomu, čo sa deje v médiách ako SME

"Ak raz chceme žiť v normálnej, slušnej spoločnosti. Ak chceme, aby ľudí reálne zaujímala politika a neplietli si to so zapájaním sa do davovej hystérie vyvolanej médiami. Ak chceme, aby si mladí ľudia našli cestu od lacnej zábavy k zaujímavej publicistike. Potom sa jednoducho budeme musieť ráznejšie postaviť tomu, čo sa v časti médií deje. A čo tam konkrétni ľudia (!) robia." Citát Juraj Draxler.


"Len dnes média nechcú mať normálnu a slušnú spoločnosť. Tá nevytvára senzácie na prvých stránkach novín a časopisov. Dnes potrebujú teda senzáciu vymyslieť, vytvoriť, do nej aktérov vtiahnuť." Píše exminister školstva Juraj Draxler na sociálnej sieti.

Reprofoto FB (@Juraj Draxler)

Predávajú lož

"Boja sa, že pravda a dobré správy sa predávať nebudú. Radšej predávajú stokrát opakovanú lož a faloš. Niekedy sa stane, že do vlastnej pasce padnú i novinári, mohlo by sa i častejšie..."
Krutá manipulácia

"Pripomeniem, ja som si napríklad za roky vypočul neskutočne veľa úplne bláznivých príbehov o sebe a obrovská časť z nich má pôvod v kruto manipulatívnych príbehoch SME alebo dokonca v bezočivých lžiach tohto periodika. Poctivo som na tie nezmysly upozorňoval, samozrejme, zbytočne." Pripomína Draxler svoje skúsenosti s médiami.

"Slušnému človeku musí prísť zle, keď niekde vidí šéfredaktorku Beátu Baloghovú, ako sa ustarostene a moralisticky tvári a nebodaj ešte niečo hovorí o etike." Píše doslova Juraj Draxler.

Draxler: Propaganda ide! Tie isté médiá, ktoré pred rokom blahorečili Matoviča, dnes kopú za Hegera!
"Súbežne s výmenou vlády sa rozbehli propagandistické akcie, ktoré majú túto koalíciu zachrániť v očiach verejnosti. Tí istí novinári, ktorí pred rokom vyzdvihovali Matoviča a videli v ňom nečakaného štátnika, dnes na ružovo maľujú Hegera. Ten istý... Čítať ďalej
30 | 03 | 2021 | Ivan Brožík

Propaganda v štýle Komsomolu

"Niežeby redakciu aj reálne viedla, je skôr figurínou, ale to nič na veci nemení. Formálne jednoducho je zodpovedná za to, čo tento denník dlhé roky stvára. Za nechutne manipulatívne ´správy´ a za politickú propagandu v štýle najlepších komsomolských tradícií." Dodáva autor citovaného statusu.
Kritika je oprávnená, ak...

Draxler svoj postoj k médiám vysvetľuje ďalej takto: "Pozor, ja nie som žiaden typický domáci politik, ktorý nemá nič iné na práci, len sa sťažovať na novinárov v momente, keď mu stúpia na otlak. Dokonca, ak sú v práve, viem médiá podporiť. Za prvej Ficovej vlády som sa verejne postavil za týždenník Trend, keď hrozilo, že ho vládni politici pre úplnú blbosť cez súdy zlikvidujú."

"Neskôr, ako minister, som úplne verejne v podstate poslal do čerta premiéra Fica aj s jeho šéfom tlačového odboru, keď sa snažili ministerstvám prikázať, že nebudú poskytovať žiadne informácie Denníku N. Lenže máme aj niečo ako tlačový zákon a ja som povedal, že ho budem rešpektovať, názor premiéra ma nezaujíma."

Heger je nielen príšerne slabý minister, ale aj arogantný a zákerný človek, píše Juraj Draxler
Bývalý minister školstva Juraj Draxler si po vzhliadnutí včerajšej debaty Heger - Fico neodpustil kritiku vystúpenia nášho budúceho premiéra. A naložil mu to skutočne na poriadok. Čítať ďalej
26 | 03 | 2021 | Michal Filek

Paródia na žurnalistiku

"Ale rovnako som dlho, veľmi dlho pred vstupom do politiky kritizoval, čo sa zo slovenskej tlače stáva aj verejne. A niekoľkokrát som v osobných rozhovoroch apeloval na redaktorov SME, aby si uvedomili, ako veľmi ich aktivity škodia spoločenskému vývoju a že sa to vypomstí aj im samým."

"Osobne ma to o to viac uráža, že masmédiá považujem za extrémne dôležité. Nuansy ich práce chápem. Veď som sa krátko novinárčinou, aj keď finančnou, pre Reuters aj živil. A za život som napísal kopu textov pre slovenské, české, ale aj rakúske či britské periodiká. Obdivujem kvalitnú novinársku prácu vrátane investigatívy či dobrých, aj ostrých komentárov."

"A potom vidíte, ako sa za takú prácu vydáva táto paródia na žurnalistiku."
Ak raz chceme žiť v normálnej krajine...

"Iste, netýka sa to všetkého, čo sa v SME tvorí, vedia mnoho vecí robiť aj profesionálne, ale to ich nijako nezbavuje viny."

"Jednoducho sa budeme musieť ráznejšie postaviť tomu, čo sa v časti médií deje a čo tam konkrétni ľudia (!) robia. Ak raz chceme žiť v normálnej, slušnej spoločnosti. A chceme, aby ľudí reálne zaujímala politika a neplietli si to so zapájaním sa do davovej hystérie vyvolanej médiami. Ak chceme, aby si mladí ľudia našli cestu od lacnej zábavy k zaujímavej publicistike."

"Ja sa v tieto dni najmä čudujem, že sa niekto čuduje" - Juraj Draxler
"Áno, máme tu chaos, cirkus, blázinec. A čo, nesmerovalo to k tomu hádam? Veď toto robili dlhé roky, tlačovky, teatrálnosti. Nejaká odborná práca?" Citát Juraj Draxler. Čítať ďalej
24 | 03 | 2021 | Ivan Brožík

Jeden za všetky

V komentároch pod statusom sa objavilo množstvo súhlasných textov. Za všetky redakcia HD vyberá nasledovný. Samozrejme, s neuverejnením reálneho mena jeho autora.

"Len dnes média nechcú mať normálnu a slušnú spoločnosť. Tá nevytvára senzácie na prvých stránkach novín a časopisov.

Dnes potrebujú teda senzáciu vymyslieť, vytvoriť, do nej aktérov vtiahnuť. Boja sa, že pravda a dobré správy sa predávať nebudú.

Radšej predávajú stokrát opakovanú lož a faloš. Niekedy sa stane, že do vlastnej pasce padnú i novinári, mohlo by sa i častejšie..."

(Medzitituky red. HD.)

"Voliči Matoviča, naťahujte sa s ním, my spomíname na jeho mŕtvych" Draxler po ďalšej nočnej akcii
Z celého námestia pred Úradom vlády SR vyrástol v noci pamätník obetiam diletantského vládnutia. Čítať ďalej
19 | 03 | 2021 | Ivan Brožík