Toto vládnutie je ako kapitola z príručky sexu - prerušovaná súlož s vyvrcholením v nedohľadne
14 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

Predstavte si, že sedíte v lietadle, ktoré práve odštartovalo. Z kokpitu vychádza kapitán spolu s prvým pilotom. Cestujúcim povedia, že oni vlastne celkom tak to lietadlo nepilotujú. (Ivan Brožík)


Vodič autobusu plného cestujúcich v plnej rýchlosti vstáva zo svojho sedadla. On iba na chvíľu odovzdá svoje kompetencie. V práci svojmu šéfovi oznámite, že na chvíľu sa stiahnete a odovzdávate kompetencie. Pilota a vodiča autobusu by okamžite zatkli, ak by to stihli. Vás by šéf vyhodil. V najlepšom prípade skončíte na uzavretom oddelení psychiatrie. Doživotne.
Kolektívne šialenstvo

Teraz musíme nejako stráviť fakt, že predseda vlády Slovenska príde s návrhom, že on na čas tak nejak odovzdá svoje kompetencie. A čo horšie - že jeho politickí partneri súčasne dumajú, ako to zrealizovať legálne. Sme už fakt všetci na tom uzavretom oddelení okrem nich?

"Nebyť tak celkom premiérom". To naozaj nie je tak celkom normálne. Naopak, to je šialene choré! Čo ešte vyskúša táto vládna koalícia na občanoch Slovenska? Je smutné s nostalgiou spomínať na osvietenecké časy v našej novodobej politickej histórii z čias Jána Ľuptáka. Pamätáte sa? "Chytím, hodím do škarpy..."
Slovensko - koaličná kačička do vane

Aj Mečiarovo "takú ti jednu jeb..." znie v porovnaní s teóriou o občasnom premiérovi ako intelektuálne vypätie akademika lingvistu. Ak má toto teraz prejsť, tak sa tu fakt zbláznili už všetci. Budem si premiérovať kedy sa mi zachce a inak mi dajte pokoj!

A oni mu na to skočia a budú radi, že drží hubu, respektíve nepíše na fejsbúk. Hlavne, že konečne bude pokoj v koalícii. Kedysi v časoch našich pradedov zatvárali duševne chorého člena rodiny do chlieva. Dnes ho nechajú na úrade vlády. V pozícii občasného premiéra. Potom do toho chlieva patria všetci, bez výnimky!

Matovič prichádza so “šalamúnskym nápadom”. Chvíľu nebude tak celkom premiérom
Ani po dlhých vyjednávaniach nie je koaličná kríza v slovenskom parlamente ešte stále zažehnaná. Dôkazom toho sú aj tohtotýždňové vyjadrenia Richarda Sulíka, na základe ktorých je zrejmé, že je potrebné prísť s nejakým novým nápadom, informuje... Čítať ďalej
13 | 03 | 2021 | Diana Zaťková

Niečo ako sexuálna praktika

Nie, oni sa radšej dohodnú na tom, že všetci budú iba tak, "na občas". Aj Sulík. Napokon, riešenie pandémie je u nich už od vlaňajšieho leta tiež iba tak - "na občas". Vlani v lete, na jeseň po spartakiádnom špáraní sa v nose, cez Vianoce, v januári. A najnovšie teraz už najmenej dva premárnené týždne hľadania svetla na konci tunela. Ich vládnutie sa nedá nazvať inak ako prerušovaná súlož. S vyvrcholením v nedohľadne.

Úchylnosť toho celého podčiarkuje fakt, že tieto orgie sa odohrávajú verejne.

Inak, čo takto zodpovednosť? Čo takto kompetenčné zákony? A čo takto napríklad Ústava Slovenskej republiky?
Buďme občanmi iba "na čas", tak trošku!

Rozmýšľam, že sa na čas stiahnem a odvody a dane budem platiť iba občas. Túto kompetenciu rád niekomu odovzdám. Budem aj kradnúť, hoci nie až tak celkom. A keď ma zastaví za prekročenie rýchlosti cestná kontrola, poviem, že som až tak celkom auto neriadil.

Ale asi je naozaj prijateľnejšie nebyť až tak celkom za idiota, ako vnímať, že ma už všetci dlhodobo zaň majú.

Pellegrini: Toto divadlo koalície je urážkou všetkých, živých aj mŕtvych na Slovensku
Kríza v koalícii znepokojuje opozíciu o to viac, že boj s koronavírusom sa ňou zoslabuje a bežní ľudia akoby sa dostávali na vedľajšiu koľaj. Vo svojom videu z tlačovej konferencie to kritizuje aj expremiér a šéf Hlasu-SD Peter... Čítať ďalej
13 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik