Poslanec Kazda: Koniec éry Matoviča sa nezadržateľne blíži
13 | 03 | 2021 I Diana Zaťková

Poslanec NR SR za SaS Radovan Kazda si je istý, že Igor Matovič nesmie viesť krajinu. "Vidím však, že aj naše bubliny začali hrať jeho hru na dobrých a zlých. To ma desí ešte viac, než premiér, ktorý rozoštváva spoločnosť," píše Kazda na svojom blogu pre portál sme.sk.


Mnohí ľudia už veľmi dobre chápu, v čom predstavuje pre krajinu problém súčasný predseda vlády Igor Matovič. Podľa poslanca sú to Matovičove neustále klamstvá.

"Predseda vlády povedal, že v súčasnej situácii nemôže strana OĽaNO pozerať na vlastné stranícke tričko, ale len na záujmy celého Slovenska. V tomto záujme krajiny preto odchádza najlepší minister, ktorého v boji proti pandémii mal, a to pre záujmy dvoch iných straníckych tričiek," posmešne cituje Kazda predsedu vlády.
Nemá s tým nič spoločné...

Minister zdravotníctva teda odchádza ale premiér s tým nemá nič spoločné, lebo toho ministra vlastne ani neodvoláva, a teda tým nesleduje záujmy nielen krajiny, ale ani dvoch strán. Minister totiž odchádza sám.

Presnejšie: neodchádza, zamýšľa sa poslanec.

Krajniak o Pčolinskom: Keď ho zbavia mlčanlivosti, ešte budete prekvapení
Šéf rezortu práce Milan Krajniak vníma zadržanie Vladimíra Pčolinského ako mocenský zápas. "Je to snaha zbaviť ho funkcie šéfa Slovenskej informačnej služby,“ uviedol minister po piatkovom rokovaní vlády. Čítať ďalej
12 | 03 | 2021 | Diana Zaťková


Pre Kazdu sa zdá byť zjavné, že Igor Matovič sa aj vo štvrtok zaplietol do svojich vlastných protichodných tvrdení, s jeho tradičným cieľom: zvaliť vlastné zlyhania na nepriateľa, ktorého starostlivo vymyslí.
Odhaliť lož je ťažké

Odhaliť zaobalenú lož, ktorú podáva skúsený rétor, je podľa Kazdu niekedy veľmi ťažké. No poslanci z klubu SaS aj Za ľudí tieto lži odhalili už dávno. A úplne všetci dôsledne zvažujú, či zotrvať vo vláde sa im oplatí za cenu, že tú vládu bude naďalej viesť človek s chronickou neschopnosťou sebareflexie, s neotrasiteľným presvedčením o sebe, rozsievač nenávisti a rafinovaný demagóg.

Matovičova sestra: Ale pekne verne spolu vyšachovali ministra Krajčího z kresla, čo?
Na upokojenie situácie v koalícii padla, zatiaľ, jedna hlava. Obeťou bol Marek Krajčí. Sestra premiéra Matoviča si však myslí, že odísť mali iní a medzi riadkami vo svojom statuse ukazuje aj na Richarda Sulíka. Čítať ďalej
12 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik




Ochotní zakrútiť krk

Kazdu však štve, že tomu, že politici v SaS aj Za ľudí problém jasne vidia a túto dilemu riešia, nerozumejú mnohí slušní ľudia. "Priatelia, ktorí už vidia dôvod na pád vlády, sú dnes ochotní zakrútiť krk svojim priateľom, ktorí ho ešte nevidia."

"Môj odkaz pre tých priateľov, ktorých prepadla túžba stratiť svojich priateľov, znie: zastavte to. Za túto stratu vášho racionálneho úsudku Igor Matovič rozhodne nemôže. Je to len vaše rozhodnutie. Na konci éry Igora Matoviča, ktorý sa nezadržateľne blíži, sa sami zbytočne pripravíte o svojich priateľov," radí na záver poslanec.

Beňová: Krajčí so svojou klerikálnou perepúťou nebude chýbať nikomu!
Europoslankyňa Monika Beňová si nebrala na sociálnej sieti servítku pred ústa. Bez obalu a zbytočnej zdvorilosti okomentovala demisiu ministra zdravotníctva. “Snáď z ministerstva odpracú aj tú klerikálnu perepúť, ktorú si tam nainštaloval,”... Čítať ďalej
12 | 03 | 2021 | Diana Zaťková