Fico: Vieme o úlohe veľvyslanectva USA, ktorú zohralo v roku 2018 po vražde Kuciaka a jeho priateľky
13 | 03 | 2021 I Petra Demková

3. marca 2021 sa prezidentka Čaputová stretla s predstaviteľmi vládnej koalície. Riešili vládnu krízu. V tom istom čase sa po záhrade prezidentského paláca prechádzala veľvyslankyňa USA s poradkyňou prezidentky Čaputovej Janou Kobzovou. „Je normálne, aby sa v čase vládnej krízy pohyboval v priestoroch prezidentského paláca veľvyslanec cudzieho štátu,“ pýtal sa R. Fico.


Prepis slov R. Fica z dnešnej tlačovej konferencie prináša stránka Zdrojj. „My vieme o úlohe veľvyslanectva USA, ktorú toto veľvyslanectvo zohralo v roku 2018 po vražde novinára Kuciaka a jeho priateľky. Vieme, že na pôde tohto veľvyslanectva sa koordinovali porady, pokiaľ išlo o protivládne protesty. Vieme akú dôležitú úlohu zohralo v prípade parlamentných volieb v roku 2020. A vieme, že to je miesto, kde chodia vládni predstavitelia ako na husle,“ povedal dnes R. Fico.

"Blížime sa k 300 000 podpisom na iniciovanie referenda o voľbách," tvrdí Fico
Počet podpisov na iniciovanie referenda za predčasné voľby sa blíži k číslu 300 000. V piatok to uviedol predseda Smeru-SD Robert Fico. Na vyhlásenie referenda treba 350 000 podpisov od občanov. Čítať ďalej
12 | 03 | 2021 | tasr


R. Fico má viac informácií: „3. marca 2021 sa stretla prezidentka Čaputová s predstaviteľmi vládnej koalície a riešili vládnu krízu a jeden zo slovenských týždenníkov odfotil presne v tom čase, keď prebiehalo stretnutie prezidentky a predstaviteľov vládnej koalície, ako sa po záhrade prezidentského paláca prechádzala veľvyslankyňa USA (s poradkyňou prezidentky Čaputovej Janou Kobzovou - poznámka).“
Fico sa pýta

Predseda Smeru-SD má otázky. „Máme právo opýtať sa pani prezidentky, či je normálne, aby sa v čase vládnej krízy pohyboval v priestoroch prezidentského paláca veľvyslanec cudzieho štátu. To jej potom prezidentka reportovala po stretnutí s koaličnými partnermi, že ako to vidí a dostala pokyny od veľvyslanectva USA?“ pýta sa bývalý premiér.

Ten navrhol „test Ficom“. „Predstavte si, že by bola nejaká kríza za mojej vlády a ja by som to riešil na úrade vlády a tam by sa mi špacíroval po záhrade na úrade vlády veľvyslanec Ruska. To čo sú za móresy?“ pýta sa. „Ako máme veriť, že tento štát je suverénny? Ako máme veriť, že tento štát nestráca dôstojnosť? Čo sú to za móresy, keď vidíme, že dnes do našich vnútroštátnych záležitostí takýmto spôsobom zasahujú predstavitelia iných krajín? Pani prezidentka určite dostala (okrem iného) pokyny, aby nepodporovala referendum o predčasných voľbách,“ oznámil R. Fico na dnešnej tlačovej konferencii.

Americká ambasáda zverejnila trasy protestných pochodov na podporu Navaľného, vraj kvôli Američanom
23 | 01 | 2021 | sefredaktor