Záhadné prezbrojenie na bojovej leteckej základni Ruska - utajované lietadlové lode v Severnej flotile? (video)
12 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

Tlačová služba Severnej flotily vydala dnes veľmi stručné vyhlásenie: "Na letisku severnej flotily Rogačevo na južnom ostrove súostrovia Nová Zem došlo k výmene letového personálu a stíhačiek ."


Bojoví piloti Severnej flotily nastúpili na experimentálnu bojovú službu na súostroví Nová Zem. Informuje podobne stručne portál structure.mil.ru., oficiálny web leteckých síl Ruskej federácie.

Na letisku severnej flotily Rogačevo na južnom ostrove súostrovia Nová Zem došlo k výmene letového personálu a stíhačiek MiG-31BM samostatného zmiešaného leteckého pluku. Prvýkrát ich nahradili  piloti lodných a stíhačky MiG-29K 100. leteckého pluku námorného letectva vzdušných síl a armády PVO severnej flotily.

Netreba sa nedať oklamať číselným označením. MIG-29K  štvrtej generácie s označením ++ je mimoriadne úderný stroj. Najnovšie je tiež vybavený raketami Kindžal.

Putinove dýky - Kindžaly, ktoré na ceste k cieľu nepoznajú prekážky (video)
Ruský prezident nariadil prezbrojenie Migov - 31 (Foxhoundov) na smrtiace rakety Kh-47M2 Kindžal. Čítať ďalej
04 | 02 | 2021 | Ivan Brožík




Stý námorný letecký pluk je tak najnovšie vybavený novými lietadlami MiG-29K generácie 4++, ktoré sú ďalším krokom v modernizácii stíhacieho letectva ruského námorníctva.

Záhadou však ostáva dôvod prezbrojenia základne. Tá zohráva významnú úlohu pri obrane Kaliningradskej oblasti. Stíhačky MIG - 29K sú totiž stroje, určené aj na námorné operácie. Môžu štartovať a pristávať aj na palubách lietadlových lodí.

A tu je záhada - Admirál Kuznecov, jediný lietadlový nosič armád ruskej federácie je mimo činnú službu. Chystá sa jeho skorý návrat na hladiny morí, alebo... Predstavia Rusi čoskoro svetu novú lietadlovú loď?

Na Kindžaly konkurencia ešte dlho mať nebude, tvrdí prezident Putin
Sibírske mesto Kansk vstúpi do armádnej histórie. Formuje sa tam letecký pluk, tvorený so stíhacích Migov - 31K v podvese s raketami Ch-47M2 Kinžal. Čítať ďalej
07 | 11 | 2020 | Ivan Brožík