Transparentnosť vlády v praxi: Lukratívne fleky pre Krajniakovu obchodnú partnerku
12 | 03 | 2021 I Brozik

Minister Krajniak v minulosti pracoval aj v oblasti public relations a marketingu, konkrétne aj v agentúre Arthur Media. Spoločníčkou v eseročke bola v rokoch 2005 až 2007 Eva Güttlerová. Po Krajniakovom odchode do verejného života jeho miesto zaujal jeho brat Juraj a následne jeho manželka Andrea. Tá je (bola) s Güttlerovou spolumajiteľka Arthur Media v pomere pol na pol dodnes.


"Eva Güttlerová sa podľa výpisu z obchodného registra vzdala konateľstva vo firme začiatkom júla minulého roka. To už vyše dvoch mesiacov pracovala na ministerstve, kde získala pozíciu generálny štátny radca - vedúci štátny zamestnanec - riaditeľ odboru. A prišiel aj lepší post." Všimol si web plus7dni.pluska.sk.

„Aktuálne je riaditeľkou kancelárie štátneho tajomníka,“ dozvedel sa nami citovaný zdroj z tlačového odboru. Podľa údajov z ministerstva táto Krajniakovi blízka osoba získala najvyšší počet bodov vo výberovom konaní, na ktorom sa zúčastnilo osem uchádzačov.

"Krajniak pôsobenie svojej niekdajšej biz­nispartnerky neohraničil iba na rezort práce, ale zapriahol ju aj do štátnej akciovky s názvom Technická inšpekcia. Stopercentným akcionárom firmy s ročnými tržbami 6,9 milióna eur je ministerstvo. Spoločnosť sa prezentuje ako líder na slovenskom trhu v oblasti posudzovania bezpečnosti technických zariadení. Má záber na Európu aj Áziu."

Čakáte na očkovací termín? Zabudnite! Na rade sú najskôr "naši ľudia"
Na prednostné očkovanie „kritickej infraštruktúry“ už nahlásili tretinu úradu vlády, patentových úradníkov aj exekútorov. Takže, bežný občan, zabudni! Čítať ďalej
08 | 03 | 2021 | Ivan Brožík


Güttlerová zasadla do dozornej rady koncom minulého roka. „Ako absolventka Stavebnej fakulty Slovenskej technickej univerzity má kvalifikované znalosti z oblasti stavebného inžinierstva vhodné na plnenie funkcie člena Dozornej rady spoločnosti Technická inšpekcia,“ tvrdí ministerstvo. To, že sa predtým pätnásť rokov venovala výlučne „pí ár“,    bolo zjavne nepodstatné.

Keďže Eva Güttlerová je štátnou zamestnankyňou, za členstvo v rade nepoberá žiadne odmeny.

Minister konflikt záujmov podľa portálu plus7.dni.pluska sk nevidí a za Güttlerovou si stojí: „Pani Güttlerová má vzhľadom na svoje odborné predpoklady, dlhoročné manažérske skúsenosti a štátnozamestnanecký vzťah k stopercentnému akcionárovi spoločnosti (MPSVR SR) plnú dôveru ministra Krajniaka pri plnení úloh vyplývajúcich z funkcie člena dozornej rady.“

Miškov: Brutálny zásah našich politikov do ľudských práv a slobôd. Dokedy ešte?
Bývalý poslanec a minister hospodárstva vo vláde Ivety Radičovej Juraj Miškov na svojej facebookovej stránke upozorňuje na možné plány našej vlády. Tá podľa neho rozmýšľa o zrušení núdzového stavu, až keď dosiahneme kolektívnu imunitu! "Pozor,... Čítať ďalej
24 | 02 | 2021 | Diana Zaťková