Škandál: Mestskí policajti napadli muža bez rúška pred očami jeho synčeka (VIDEO)
12 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Českom otriasa ďalší škandál s neprimeraným zásahom policajtov. A to dokonca pred očami jeho malého syna. Dôvodom malo byť to, že mladý muž nemal nasadené rúško. Video zverejnené na sociálnej sieti je naozaj kruté.


Bolo toto nutné? Zbiť rodiča pred očami jeho malého dieťaťa iba kvôli tomu, že nemá na tvári rúško je skutočne „hrdinský čin“. A presne taký sa pred pár dňami podarili mestským policajtom v Uherskom Hradišti, ktorý vyvolal odpor širokej verejnosti. Video zverejnila na sociálnu sieť údajne manželka napadnutého muža, no kto udalosť nahrával sa nevie.
Šokované a plačúce malé dieťa museli utešovať zákroku sa prizerajúce ženy

Na videu je vidieť ako policajti tvrdo tlačia muža k zemi, pričom hneď vedľa nich je jeho malý synček, ktorý v šoku a vystrašený veľmi plače. Volal pritom na svoju mamu. Útechy sa mu malo dostať od cudzej ženy, ktorá ho vzala na ruky a utešovala. Že bol zásah mestských policajtov neadekvátny je zrejmé aj z toho, že muž pri ich zásahu volá o pomoc a dožaduje sa štátnej polície. Mestskí policajti ho po „úspešnom zásahu“ nakoniec odvliekli na policajnú stanicu a malého syna nechali len tak. „Tak pekne prosím toto je môj manžel a 3-ročný syn, manžel nemal vonku rúško. Nebol agresívny len si nechcel dať rúško ... A kto by sa chcel opýtať, kde bola mama, tak tá pracovala na Covid ARO a starala sa o ventilovaných pacientov. Manžela odviezli na stanicu a syna nechali bez otca na ulici,“ uviedla žena.



Prirodzene, o incidente sa dozvedel ešte v ten večer aj starosta Uherského Hradišťa Stanislav Blaho, pod ktorého mestskí policajti patria. „Keď mi včera večer prišlo video, bol som v šoku. Nárek dieťaťa, postup policajtov, muža na zemi. Túto časť sme všetci videli. Video však nezachytí celý príbeh tak, ako sa stal,“ napísal v úvode svojho statusu starosta. „Policajti videli muža bez masky. Vyzvali ho, aby si ju nasadil. Bol na ulici a hoci video vyzerá prázdne, nebol na nej sám. Podľa predpisov, ktoré by sme mali všetci dodržiavať, by mal mať preto ochranu dýchacích ciest. Muž to odmietol. Opakovane. Po chvíli hádania ho polícia vyzvala, aby sa legitimoval,“ opisuje v statuse Blaho začiatok incidentu.

Škandál: Policajti surovo napadli a spacifikovali ženu bez rúška! Jej dieťa bolo pri tom (VIDEO)
Ďalší surový prípad, keď si policajti násilím vynucujú nasedenie či nosenie rúška. Tentokrát v Ostrave napadli policajti matku dieťaťa, ktoré stálo pri nej a všetko videlo na vlastné oči! Čítať ďalej
06 | 03 | 2021

Polícia má dohliadať na dodržiavanie opatrení, ale toto je úplne nenormálne

dieťaťa Starostovi však ľudia písali, že mužovi mohli dať pokutu a nie zakročiť tak neprimerane. „Mali by ste pravdu, ale nemôžete dať pokutu človeku, ktorého identitu nepoznáte. Muž sa odmietol legitimovať, vzal syna do náručia a začal sa od policajtov vzďaľovať. Policajti mu zatarasili jeho cestu, muž ich začal odstrkovať. Čo sa stalo ďalej, už všetci viete. Muž skončil na služobni, kde bol konečne legitimizovaný,“ skonštatoval starosta, ktorý sa vyjadril aj k tomu, že dieťa nechali policajti len tak samé na ulici. „To nie je pravda. Na miesto dorazila druhá hliadka, ktorá dieťa za pár minút priviezla otcovi na služobňu, ktorá sa nachádza asi 30 metrov od miesta,“ dodal Blaho.



Celý incident odsúdil aj zastupiteľ zlínskeho kraja Michal Dvouletý. „Ako otec malých detí a hrdý patriot Uherského Hradišťa som z tohto videa absolútne v šoku. So svojou kritikou som sa už obrátil ako na veliteľa Mestskej polície, tak na starostu mesta, a rozhodne to tak nenechám. Polícia má dohliadať na dodržiavanie opatrení, ale predsa je úplne nenormálne takto tvrdo zakročiť pred zrakmi malého dieťaťa. Fakt hrozné,“ skonštatoval znechutene Dvouletý. „Verte mi, že tieto zákroky nerobia policajtov šťastnými. Nie sú to žiadni sadistickí machri, ako niektorí napísali. Ich úlohou je zabezpečiť, aby všetci bez rozdielu dodržiavali pravidlá. Obaja policajti sú teraz postavení mimo službu a prípad som odovzdal českej polícii na čo najrýchlejšie vyšetrenie,“ doplnil starosta Uherského Hradišťa, ktorý priznal, že osobne by volil iný prístup aj s ohľadom na malé dieťa, ktoré s mužom bolo.

Škandál: Mestskí policajti vyhnali mamičky aj detičkami z detského ihriska!
Pri dodržiavaní protipandemických opatrení sa u nás rúbe hlava nehlava. Elena Haliaková zverejnila video, na ktorom mestskí policajti vyháňajú mamičky so svojimi malými ratolesťami z detského ihriska. Čítať ďalej
07 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik