Šikana pri cestnej kontrole. "Policajti už nemusia dodržiavať nič!" sťažuje sa Slovenka
12 | 03 | 2021 I Diana Zaťková

Slovenka sa podelila so svojím nepríjemným zážitkom počas cestnej policajnej kontroly. Podľa jej slov s ňou a vodičom auta policajt zaobchádzal "arogantne a povýšenecky", pričom mal aj odmietnuť svoju identifikáciu, informuje portál topky.sk. 


Príbeh ženy zverejnila facebooková stránka Nekŕmte nás odpadom. Slovenka kritizuje postup policajta, ktorý zastavil auto, v ktorom sedela na sedadle spolujazdca. „Predložiť sme mali OP a VP. Po kontrole bol vodič vyzvaný na dychovú skúšku na alkohol. Keď som videla, že policajt podáva náhubok bez rukavíc, slušne som sa ho spýtala, že či si môže zobrať rukavice. Nato on so zvýšeným hlasom odpovedal, že on nemá žiadnu povinnosť tak urobiť, oni majú dezinfekciu v aute,“ opísala priebeh kontroly žena.

Tvrdí, že policajta požiadala, aby sa preukázal menom, prípadne číslom, keďže na ňom nevidela nijaké identifikátory. „Jeho odpoveď bola, že on nemá žiadnu povinnosť sa mi identifikovať, to môže od neho žiadať len inšpekcia a to už bol mierne arogantný. Odložil fúkanie a povedal nám: „Tak dobre, keď to nejde po dobrom, tak to pôjde po zlom, mohli ste to mať už za sebou.“

Anna Belousovová: A máme to potvrdené, Slovensko je mafiánsky štát!
Zadržania riaditeľ SIS Vladimíra Pčolinského policajtami z NAKA zaujalo aj expolitičku Annu Belousovovú. Podľa nej sa potvrdilo, že Slovensko je mafiánsky štát, píše v statuse na Facebooku Čítať ďalej
11 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik

Aj lekárničku...

Následne mal celý proces začať odznova, pričom policajt dodal, že skontroluje aj lekárničku. „Preukazy bral osobne do rúk, čo je vrchol, keď vedel, že sme ho už predtým upozornili na rukavice. Medzi tým vykonal dychovú skúšku (opäť bez rukavíc) a vypýtal si covid testy, na čo sme mu povedali, že ideme práve z obchodu a do obchodu sa testy nevyžadujú, na to on opäť arogantne, že tak to bude pokuta, lebo testy musíme mať."

Žena sa ho spýtala na základe čoho potrebujú test, keď na nákup nevyhnutných potrieb test nepotrebujú. Policajt oponoval, že potrebujú, a že on nemá žiadnu povinnosť k čomukoľvek podávať vysvetlenia.

Fico: Slovensko je v totálnom rozklade a stráca svojprávnosť, suverenitu a vážnosť
Slovensko je v totálnom rozklade. Stráca svojprávnosť, suverenitu a vážnosť. Tvrdí to v statuse na sociálnej sieti predseda Smeru a poslanec Robert Fico. Čítať ďalej
11 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik


Ako ďalej podotkla, dychová skúška bola negatívna, no policajt začal šoféra preverovať v registri hľadaných osôb. Slovenka sa rozhodla na daného príslušníka polície podáť sťažnosť "za neprofesionálny prístup a nekompetentnosť, arogantné, drzé správanie a šikanu".

Krajský policajný hovorca Pavol Kudlička potvrdil podanú sťažnosť. „Uvedenú sťažnosť evidujeme, momentálne je v štádiu šetrenia,“ povedal hovorca trenčianskej polície.

Dovedie Lipšic špeciálnu prokuratúru k zániku?
Mať na čele špeciálnej prokuratúry človeka, ktorý je Neprokurátor, má nezákonne získanú justičnú skúšku a bezpečnostnú previerku a navyše je vo výkone podmienečného trestu odňatia slobody a trestu zákazu činosti, je už samo o sebe rarita, píše... Čítať ďalej
12 | 03 | 2021 | Prevzatý článok