Poslanci kašlú na všetky opatrenia. Už aj Tabák si užívala exotiku v Emirátoch
12 | 03 | 2021 I Diana Zaťková

Len pred pár dňami prehrmela médiami správa, že sa poslankyňa za OĽANO Romana Tabák vybrala na exotickú dovolenku. Podľa najnovších informácií je už späť, a dokonca sa stihla dať aj otestovať. No zdá sa, že oficiálne odporúčania jej nič nehovoria, píše portál ereport.sk.


Poslankyňa sa dala testovať v Emirátoch 5. marca. O tri dni neskôr si strihla aj PCR test v Bratislave. S testami sa sama pochválila na svojej sociálnej sieti.

V oficiálnych odporúčaniach na korona.gov.sk sa pritom hovorí, že pri návrate na Slovensko z krajín mimo EÚ, Islandu, Nórska, Lichtenštajnska, Švajčiarska, Veľkej Británie alebo Severného Írska je potrebné podstúpiť laboratórnu diagnostiku na ochorenie COVID-19 najskôr v ôsmy deň izolácie.
Absolvovala test?

Ako dlho bola poslankyňa na dovolenke, kedy sa vrátila a na základe čoho absolvovala PCR test, nie je jasné. Jasné je len to, že odporúčaní sa určite nedržala. A komentáre na sociálnych sieťach na seba nenechali dlho čakať.

Primár Kulkovský: "Náš lockdown je ako prezervatív nasadený na ruku!
Vláda mohla zabrániť polovici obetí pandémie, hovorí pre HN primár interného oddelenia Nemocnice s poliklinikou v Považskej Bystrici Milan Kulkovský. „Náš lockdown je ako prezervatív nasadený na ruku. Použitý síce bol, no nesprávne,“ vysvetľuje... Čítať ďalej
12 | 03 | 2021 | Diana Zaťková


Exotická dovolenku počas lockdownu, keď väčšina Slovenska sedí doma a nedostane sa ani do susedného okresu, sa proste neodpúšťa. „Čo by ste povedali na to, ak by celé Slovensko teraz počas pandémie COVID-19 a vami nariadeného núdzového stavu šlo na dovolenku do Dubaju a kade tade? Tiež si už potrebujeme oddýchnuť. Ako by ste to brali? Ďakujem za odpoveď,“ napísal jeden fanúšik, ale odpovede sa nedočkal.

Tabák má už dlhšiu dobu na sieti pošramotený imidž. Okrem svojej exotickej dovolenky a následného testovania zverejnila totiž aj informáciu o tom, že finančne podporila projekt zakúpenia ratraku na úpravu bežkárskych tratí pre jeden areál.

Kríza pokračuje. "Matovič štvrtkovým vystúpením zrušil dohodu, sme na bode nula," hovorí Sulík (AKTUALIZOVANÉ)
Premiér Igor Matovič štvrtkovou tlačovou besedou prakticky zrušil dohodu, ktorú v koalícii tvorili, sme na bode nula. Pred rokovaním vlády to uviedol šéf SaS a minister hospodárstva Richard Sulík. Čítať ďalej
12 | 03 | 2021 | tasr


A spustila tým lavínu. „Čo si podporila? Lyže? Odpadnem. A starí ležiaci ľudia v domovoch majú na prídel po dve plienky na deň. Tak vám záleží na ľuďoch. Choré,“ naviezla sa do Tabák jedna z diskutujúcich.

Jedno je však isté. Romana Tabák je poslankyňa NR SR. A mala by sa podľa toho správať. Ľuďom by mala ísť príkladom, a nie v čase lockdownu kašľať na všetky pravidlá a lietať po svete. Žiaľ, nie je žiadna výnimka.

Sulík stráca dôstojnosť - na čo ešte čaká SaS? Sú v tom peniaze? Pýta sa politológ Baránek
Politológ Ján Baránek má v popise krízy a jej aktérov jasno - "Sulík zlyhal a stráca dôstojnosť." Čítať ďalej
12 | 03 | 2021 | Ivan Brožík