Progresívne Slovensko: Sulík a Remišová prišli o svoju politickú dôstojnosť
11 | 03 | 2021 I sefredaktor
Lídri koaličných strán Richard Sulík (SaS) a Veronika Remišová (Za ľudí) prišli o svoju politickú dôstojnosť,  vyhlásila predsedníčka mimoparlamentnej strany Progresívne Slovensko Irena Bihariová.

 

Ako podotkla Bihariová, obaja vyše týždňa kritizovali správanie premiéra Igora Matoviča, no z funkcie napokon odchádza minister zdravotníctva Marek Krajčí, informuje TASR.

 
Ešte sebavedomejší

Dôsledkom podľa Bihariovej bude, že Matovič bude vo svojom vyčíňaní ešte sebavedomejší, pretože vie, že žiadny z koaličných partnerov si už nikdy ani nepípne. "Alebo ak aj pípne, tak potom opäť stíchne, ako sme toho boli svedkom dnes."

 
Neobmedzený vládca

Odteraz bude Igor Matovič ničím a nikým neobmedzený vládca, ktorý si môže do svojich partnerov utierať topánky, kedykoľvek sa mu bude chcieť," skonštatovala Biháriová. Strana deklarovala, že bude naďalej poukazovať na všetky prešľapy predsedu vlády a urobí ďalšie kroky na to, aby Matovič nebol premiérom celé volebné obdobie.

 
Namiesto Matoviča končí Krajčí

Minister zdravotníctva Marek Krajčí končí vo funkcii. Oznámil to na štvrtkovej tlačovej konferencii s tým, že dve menšie koaličné strany podmienili zotrvanie vo vláde jeho demisiou. Podľa premiéra Igora Matoviča (OĽANO) by mal odstúpiť až po tom, ako sa na Slovensku naplno rozbehne očkovanie vakcínou Sputnik V. Nákup a povolenie na použitie vakcíny na Slovensku podnietili vznik koaličnej krízy.