Čarnogurský ml.: Matovič z peňazí určených pre Slovákov podporuje pracovné miesta v zahraničí
10 | 03 | 2021 I editor01hd
Advokát Ján Čarnogurský mladší upozorňuje, že Plán obnovy EÚ je určený na podporu výroby z vysokou pridanou hodnotou. Podľa advokáta Matovičova vláda 6,25 eur určených pre Slovákov použije na podporu pracovných miest v zahraničí.

"Účelom finančného daru z Európskej únie je vytvoriť čo najviac pracovných miest vo výrobe  s vysokou pridanou hodnotou. Tieto pracovné miesta vydržia najdlhšie a majú aj prínos pre celú EÚ, nielen pre Slovensko," vysvetľuje advokát vo statuse na Facebooku.





"Z toho dôvodu napríklad nemecký a rakúsky plán obnovy počíta s vysokými investíciami do výroby polovodičov, vodíkových motorov, a dokonca do výroby bublinkových nápojov bez CO2. Všetko odvetvia, ktoré zatiaľ buď neexistujú alebo iba poskromne. Vysoké investície do týchto nových odvetví vytvoria tisíce nových pracovných miest pre dané krajiny a urobia z nich svetových lídrov v nových technológiách." píše ďalej.




Čarnogurský upozorňuje, že slovenský plán obnovy zatiaľ počíta najmä so zatepľovaním domov cudzími technológiami, výstavbou cyklotrás a postavením vrtuľových elektrární na zahraničných technológiách.

"Vytvoríme tým tisícky pracovných miest v zahraničí. Ako vidieť na príklade Nemecka, dá sa to robiť aj inak. Máme ešte pár týždňov čas," varuje právnik.



Podľa Čarnogurského nám z tohto pohľadu členstvo v EÚ prináša výhodu. No musíme robiť veci lepšie.

Dvaja psychopati sa pustili do seba. Matovič odvracia útok liberálneho štváča
Robí ŠÚKL bohapustú politiku? Matovič odhalil možné pozadie „ospravedlnenia sa“ riaditeľky ŠÚKLu predsedníčke dozornej rady Európskej liekovej agentúry za jeho slová Čítať ďalej
09 | 03 | 2021 | Gabriel Matta