Primátor Bečarik vyzval ministra zdravotníctva k zabezpečeniu liekov pre chorých na COVID-19
09 | 03 | 2021 I Gabriel Matta

Primátor mesta Spišská Nová Ves Pavol Bečarik (SNS) vyzval ministra zdravotníctva Mareka Krajčího, aby urýchlene zabezpečil lieky na zmiernenie priebehu ochorenia COVID-19.


Zároveň oslovil predstaviteľov slovenských samospráv, ktoré sú členmi Združenia miest a obcí Slovenska a Únie miest Slovenska, aby sa pripojili k iniciatíve doviezť na Slovensko antivirotiká pre ambulantné a domáce použitie. Ako sa uvádza v tlačovej správe mesta, urobil tak po svojej osobnej skúsenosti s týmto ochorením

Vo výzve apeluje, aby sa v čo najkratšom čase zabezpečili pre chorých na COVID-19 lieky. Také, ktoré pomáhajú v prvom štádiu ochorenia. Vymenoval pri tom lieky, ktoré nie sú v našich lekárňach dostupné.

„Sám som prekonal iba nedávno ochorenie stredne ťažkého typu. Po rozhovoroch s odborníkmi som presvedčený, že môžeme zachrániť tisícky životov, ak umožníme chorým liečiť sa v začiatočnom štádiu ochorenia,“ uviedol Bečarik. Lieky ako Ivermectin a Favipiravir môžu podľa jeho slov zmeniť k lepšiemu situáciu v celom štáte. Je však potrebné umožniť ich dostupnosť v lekárňach.

Spišská Nová Ves medzi prvými poskytla v januári tohto roka respirátory obyvateľom nad 60 rokov veku. V marci zabezpečila distribúciu dvoch kusov respirátorov FFP2 do každej domácnosti. Mesto v spolupráci s Centrom voľného času a dobrovoľníkmi tiež zabezpečuje donášku nákupov a liekov seniorom, zdravotníkom a ľuďom pozitívnym na COVID-19.

Kvietika obvinili, že zobral úplatok 180 000 eur. On to odmieta: "Je to manipulácia založená na kajúcnikoch"
Finančníkovi Martinovi K., obvinenému v rámci minuloročnej policajnej akcie Dobytkár, pribudlo ďalšie obvinenie. TASR to potvrdila hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová aj obhajca Dušan Ivan. Kvietik to odmieta. Čítať ďalej
09 | 03 | 2021 | tasr