Matovič už musí pochopiť, kedy môže drístať ako Matovič a kedy sa musí správať ako premiér Slovenska
09 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

"Milý Igor, tebe nestačí andelským hlasom povedať, aby si nám furt daromnú ostudu nerobil. Ked nevíš one time povedat volačo múdre, tak prosím ta na nebi, next time nechaj radšej tak." Citát Irena Bihariová.


"Vážený pán premiér, neviem, či je naozaj nutné vám pripomínať, že ste premiérom členského štátu Európskej únie a že akékoľvek vaše verejne prednesené výroky nie sú výrokmi Igora Matoviča, ale sú vnímané ako postoj Slovenska. Na Igora Matoviča by nikto nebol zvedavý. Vaše slová sú brané vážne nie preto, že by mali takú hodnotu, ale z titulu funkcie, do ktorej ste boli zvolený." Pripomína Irena Bihariová, šéfka zoskupenia PS aktuálnemu predsedovi vlády Slovenskej republiky v statuse na sociálnej sieti.



Niekoho musíte predhodiť!

Reprofoto statusu Igora matoviča na FB (@Igor matovič), na ktorý reahuje Irena Bihariová

"Samozrejme, my všetci veľmi dobre vieme, prečo ste to na FB „frajersky natreli milej Christe“. Pretože tým komunikujete k vášmu voličovi. A viete, že niekoho mu zase raz musíte predhodiť za vinníka - tentokrát za fatálne zlyhanie pri tvorbe a realizácii očkovacej stratégie. Nuž tak prečo nie zrovna „milú Christu“, šéfku Európske liekovej agentúry." Odhalila Matovičov zámer celkom trefne Bihariová.


"Lenže ono to už nie je ani vtipné, ani chrumkavo provokačné. Je to už len čistá hanba." Dodáva a to naozaj tvrdo a bez obalu.


Matovič žiada šéfku liekovej agentúry, aby začala pracovať 24 hodín denne. "Ide o život," píše premiér
Igor Matovič pred malou chvíľkou napísal na svojom facebooku prosbu pre šéfku Európskej liekovej agentúry. Žiada ju, aby proces schvaľovania vakcíny Sputnik netrval tri mesiace, ale tri týždne. Odporúča jej, aby svoj pracovný čas natiahla na 24... Čítať ďalej
09 | 03 | 2021 | Michal Filek

Irena Bihariová ďalej píše: "Christa WIRTHUMER-HOCHE, Dr. techn., Dipl. Ing je vyštudovaná biochemička. Vsadila by som sa, že dokázala napísať diplomovú prácu sama. O to bizarnejšie pôsobí, ak premiér krajiny, v ktorej umierajú ľudia v rekordných počtoch a ktorý nás rok dostáva do nemého úžasu svojim amaterizmom, posmešne odkazuje šéfke EMA, aby zvýšili svoj pracovný výkon."



Pomohla by odborná skupina

Reprofoto FB (@Irena Bihariová)

"Čo keby ste nám radšej vy a pán minister zdravotníctva ukázali svoj timesheet? Že koľko času vám trvalo vymyslieť tie štyri stĺpce, podľa akých sa malo očkovať a koľko času vám trvalo, kým ste do nich vniesli vám vlastný chaos a zmätok. Koľko hodín denne ste potrebovali na to, aby ste vymysleli registračný systém, ktorý nemá obdobu na tejto planéte ani v priľahlých galaxiách – aj technicky, aj čo do logiky registrácie. Ktorý núti ľudí k nedôstojným nočným pretekom a odopiera tisícom seniorov prístup k vakcíne. Možno by to chcelo založiť nejakú tridsiatu odbornú skupinu, ktorá by vám oznámila, že 80 roční ľudia nezvyknú po nociach internety sledovať." Rúbe do Matoviča and spol. Irena Bihariová.


Kým Matovič nevymení sám seba a jeho „naši“ vhodné pozadie, nezmení sa nič
V každodennom bežnom živote na Slovensku od čias prevratu platí, že žiaden šéf sa neobklopí múdrejšími spolupracovníkmi, ako je on sám. A tak isto platí, že čím hlúpejší šéf, tým hlúpejší adoranti. (Ivan Brožík) Čítať ďalej
09 | 03 | 2021 | Ivan Brožík

"Pán premiér, naozaj nás už nebavia tieto vaše manipulácie a demagogické divadielka. Ich dejstvá už poznáme naspamäť: najprv prídete s novou senzáciou, potom na nej pohoríte, potom nájdete niekoho, kto vám to pokazil a v závere sa posťažujete, aká ste obeť a jediný, kto tu chcel zachraňovať životy. Prosím vás, prestaňte si z nás robiť dobrý deň, prestaňte nás urážať vašim „fake it until you make it“ a vašimi manipulatívnymi scénkami, prestaňte nás zahanbovať v zahraničí a odíďte, prosím. Stačilo.už!" Končí predsedkyňa Progresívcov a obracia sa ešte na predstaviteľku EMA, ktorú Matovič zas raz stupídne a hrubo urazil.


"Vážená pani Wirthumer – Hoche, občania Slovenska sú vďační za všetku pomoc, ktorej sa nám od EÚ v boji s pandémiou dostáva. Veľmi si vážime vašu odbornú, profesionálnu a vysokohodnotnú prácu, ktorú dennodenne odvádzate pre záchranu životov v celej Európskej únii. Dovoľte mi preto, prosím, ospravedlniť sa vám za neuvážené slová nášho premiéra Igora Matoviča."


Cigánikovej došla s Matovičom trpezlivosť: Igor, ospravedlň sa mi konečne!
Jana Bittó Cigániková žiada od premiéra Igora Matoviča verejné ospravedlnenie za výroky na jej adresu, ktoré prezentoval ešte v novembri minulého roka. Čítať ďalej
09 | 03 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR