Vláda nám usilovne organizuje štvrtú vlnu pandémie v podobe vakcinačnej turistiky dôchodcov
08 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

Slovo chaos nie je výstižné. Možno genocída. Ale hlavne absolútna a pritom do nebies siahajúca sebavedomá hlúposť. Arogantná, opretá o vyhrážanie sa pokutami a inými sankciami. (Ivan Brožík)


Dôchodcovia nám križujú republiku ako novodobí korzári. To v rámci zníženia mobility  - prázdneho a stupídneho hesla či skôr fráze Matovičovej vlády a jej "expertov". Po niekoľkonásobnom a viac menej trvalo povinnom hromadnom a vraj dobrovoľnom testovaní teraz vláda a jej neschopnosť nahnala dôchodcov do vlakov či v lepšom prípade aspoň po štyroch piatich do áut.

Dôvodom je očkovanie - vakcinácia. Ak sa idete dať očkovať, nepotrebujete od Mikasa zelenú na prejazd okresmi. Na to je výnimka. A tak cestujeme. Susedka z Bratislavskej Rače sa dnes vybrala na vakcináciu do Žiaru nad Hronom. Šťastná, že zohnala termín. (To je téma na minimálne desať takýchto článkov.)

Plné auto dôchodkýň z Revúcej šťastne vysmiatych dorazilo ráno do Sabinova - vakcinovať sa. Zohnali termín. Pán z Rimavskej Soboty dorazil do Dolného Kubína. Vakcinovať sa. Tiež "zohnal" termín.

V Bratislave sa v papalášskej nemocnici vakcinujú papaláši, pekne, na pozvánku. Nič nezháňajú. Rad radom, mladí, starší. Bez hanby. Dôchodcovia vysedávajú v noci pri počítačoch a registrujú sa, kde sa dá. Keby sa dalo, zaregistrujú sa aj v Moskve a kúpia si tam letenku. Od Slovenskej vlády dostane miesto v špeciály jeden z nich. Na smrteľnej posteli.

Ako zvládli rok s koronou politici? "Na voličov kašlú, odborníkov okrikujú, vedcom sa posmievajú"
Slovenskí vedci hodnotili slovenský rok s koronou. Svoj názor, samozrejme podložený dátami, publikovali aj Dáta bez pátosu. Tak ako sme ten rok zvládli? Najlepší krok Septembrové a októbrové kroky k obmedzeniu mobility, zavedenie izolácie... Čítať ďalej
08 | 03 | 2021 | Michal Filek


Na skríning hrubého čreva posielajú obvodní lekári v pravidelných intervaloch svojim rajónnym pacientom pozvánku aj s nádobkou na vzorku. Na pravidelnú preventívnu prehliadku posielajú esemesky. To sa dá. Ale v prípade pozvánky či oznámenia termínu na vakcináciu to možné nie je.

Prečo? Lebo čím väčšia hmla, tým väčšie svinstvá umožňuje. Povráva sa, že na juhu Slovenska si vakcínu za sto euro možno kúpiť takpovediac "navoľno".

Takže, môžeme o pár týždňov čakať štvrtú vlnu. Štát postavil dôchodcov na nohy a spravil z nich neúnavných vakcinačných turistov.

Ozaj, do záhrad na slnko nás nepustí - čo keby sme náhodou vyzdraveli a mocní by tak prišli o biznis?

Ešteže tu máme reformu spravodlivosti. Ibaže Slovensko by potrebovalo urgentne inú - reformu princípov používania mozgu.

Trestaní za neschopnosť tejto vlády sme my, občania, hnevá sa Belousovová
Ruská vakcína Sputnik V stále zamestnáva našich politikov, a to aj bývalých. Jedným z nich je expredsedníčka SNS Anna Belousovová, ktorá svoj názor na ňu, ale aj na núdzový stav, vyjadrila v statuse na sociálnej sieti. Čítať ďalej
26 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik