Pápež František prekvapil - počas letu z Iraku oznámil, že v septembri plánuje navštíviť Slovensko
08 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

Na tlačovej konferencii počas spiatočného letu z návštevy Iraku pápež František prezradil, že uvažuje aj nad návštevou Slovenska. V odpovedi na otázku o destináciách jeho zamýšľaných ciest menoval Bratislavu. Tú možno navštívi popri eucharistickom kongrese v Budapešti.


V hlavnom meste Maďarska sa pápež František podľa zdroja - tkkbs.sk - plánuje zúčastniť na záverečnej omši Medzinárodného eucharistického kongresu. Tá je naplánovaná na nedeľu 12. septembra 2021 o 11. hodine na Námestí hrdinov v Budapešti.

Hoci cesta ešte nebola oficiálne potvrdená, o pozornosti, ktorú Svätý Otec tomuto plánu venuje, svedčí aj jeho informácia o vzdialenosti oboch miest, keď uviedol, že Bratislavu od Budapešti delia len dve hodiny cesty autom.

Svätý Otec spomenul Bratislavu v rozhovore s novinármi aj pri inej otázke, tentoraz v súvislosti s bojom proti obchodovaniu s ľuďmi.

Medzi krajinami, ktoré pápež František zamýšľa v budúcnosti navštíviť, je aj Libanon. Novinárom sa však tiež priznal, že sa už hlási aj jeho vek, keďže pri ceste do Iraku pociťoval viac únavy ako doteraz.

Pápež František po prvýkrát navštívil Irak (VIDEO)
Pápež František pricestoval do Bagdadu, sa kde začala jeho prvá medzinárodná cesta po viac ako roku, informuje portál RT. Čítať ďalej
05 | 03 | 2021 | Marek Molnár