Brutálny zásah počas protivládnej demonštrácie v Prahe. Policajti pri ňom mužovi zlomili ruku (VIDEO)
08 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Prahou včera otriasali demonštrácie, pri ktorých opäť zasahovali aj policajti. Desivé video z brutálneho zásahu zverejnil zo svojho profilu na sociálnej sieti Pája Dája.


Václavské námestie v českom hlavnom meste Praha bolo v nedeľu dejiskom demonštrácie proti vláde premiéra Andreja Babiša a tiež kvôli požiadavke na demisiu ministerky spravodlivosti Marie Benešovej a za nezávislosť justície. Keďže aj v Česku majú zavedené tvrdé protipandemické opatrenia, účasť na nej „zrušili“ policajti všetkých mimopražským demonštrantom. Organizátori napriek tomu v úvode zhromaždenia odhadli účasť na 50-tisíc ľudí.



Ani tentokrát sa ale protestná akcia nezaobiška bez stretov s políciou. Jeden si natočil a zverejnil na sociálnej sieti aj majiteľ profilu Pája Dája. „Tu je postup na toto pána čo mu zlomili ruku. Áno a ovce a kolaboranti to tu nekomentujú. Ten chlap nič neurobil, len ho začali otravovať, lebo stál sám. Videl som to celé než som zapol kameru,“ píše vo svojom statuse k videu Pája Dája. Vo videu počuť ako muž, ktorý video nahrával volá: „Celý čas tam stál s rúškom na tvári. Nič neurobil.“ Do toho výkriky ľudí: „Gestapo! Gestapo! Babišove gestapo!“ Muž točiaci video ešte hovorí, že na miesto incidentu prišiel aj Lubomír Volný, ktorý je členom Poslaneckej snemovne Parlamentu Českej republiky.

„Keď ľudia vyjdú do ulíc, už ich nezastaví nič,“ varuje prezidentku Blaha
Poslanec Národnej rady za Smer-SD Ľuboš Blaha sa rozhodol cez svoj status na sociálnej sieti opäť zatlačiť na prezidentku, aby odvolala vládu Igora Matoviča. Ak tak nespraví, za stovky mŕtvych denne bude vraj zodpovedná ona. Čítať ďalej
03 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik