Už žiadna karanténa pre zaočkovaných Britov na dovolenke na Cypre
07 | 03 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Tento členský štát Európskej únie je „cukríkom“ pre skupiny britských turistov. Stredomorský ostrov s malebnými plážami, ktoré sa tešia mimoriadnej obľube turistov z Veľkej Británie, umožní od 1. mája všetkým zaočkovaným Britom stráviť tu svoju dovolenku bez karantény a ďalších formalít, informuje rakúsky denník Kronen Zeitung.


Nové pravidlá oznámil v piatok v cyperskej štátnej televízii RIK viceminister pre cestovný ruch Savvas Perdios: „O novej úprave sme už informovali vládu v Londýne,“ – povedal Perdios. „Už žiadna karanténa pre zaočkovaných Britov od 1. mája!“


Rovnaké pravidlá aj pre turistov z Izraela


Od 1. apríla budú platiť rovnaké pravidlá aj pre zaočkovaných turistov z Izraela. Prezident Nikos Anastasiades ich dohodol na stretnutí s izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom. Cestovný ruch patrí k významným odvetviam cyperského hospodárstva.


Kontroverzná diskusia v EÚ


V Európskej únii sa vedie kontroverzná diskusia o možnom zrušení cestovných obmedzení pre ľudí zaočkovaných proti koronavírusu. Grécky premiér Kyriakos Mitsotakis sa ako prvý zasadzoval za voľné cestovania zaočkovaných ľudí. Rakúsky kancelár Sebastian Kurz zas priniesol diskusiu o „zelenom pase“ podľa izraelského vzoru.


Aj Atény v súčasnosti rokujú s Izraelom a Veľkou Britániou, ako aj s ďalšími štátmi o skorom otvorení svojich hraníc pre ľudí očkovaných proti koronavírusu, uzatvárajú noviny Kronen Zeitung.