Z policajtov už aj kontrolóri dodržiavania karantény. Čo bude ďalej – údržbárske práce?
05 | 03 | 2021 I Robert Bačinský
Poslanec Smeru Ľuboš Blaha na zverejnil informáciu, podľa ktorej je policajtom interným dokumentom nariadená úplná absurdnosť. Údajne majú chodiť od dverí k dverám a kontrolovať Covid-pozitívnych, či dodržiavajú karanténu.
Mikulec ako Mengele

Blaha: Matovič je psychicky narušený jedinec úplne odtrhnutý od reality
Súčasná politická situácia na Slovensku je úplne neprehľadná. A navyše veľmi zlá je najmä po stránke boja proti koronavírusu, čo si vo svojom statuse všíma aj poslanec za Smer-SD Ľuboš Blaha. Čítať ďalej
05 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik
tvrdí, že policajti im píšu celí zúfalí.
,,Nevyfasovali žiadne zdravotnícke skafandre ani nič, chodia na kontroly v obyčajných rúškach a vystavujú sa vážnemu riziku nákazy. Lebo nejaký génius hore takto rozhodol.“Ak sa toto potvrdí, nedá sa s poslancom Blahom nesúhlasiť. Ako píše, ,,minister vnútra Roman Mikulec z OĽaNO nech sa zbalí do dvoch minút a zmizne z verejného života. Lebo toto je také nezodpovedné šialenstvo, že toto by nevymyslel ani Doktor Mengele.“

Generálna prokuratúra o takzvanom únose Vietnamca: Slovensko sa na čine nezúčastnilo
05 | 03 | 2021 | editor01hd


Je to nielen nezodpovedné šialenstvo. Je to hlavne ukážka arogancie moci a dehonestácia občanov v priamom prenose. Mnohí z nich sa totiž nakazili nedobrovoľne v dlhých radoch na nezmyselné testovania. Opakované testovania, ktoré so zápalom obhajoval aj Mikulec. A teraz nie vlastnou vinou pozitívni, ktorí poctivo doma ležia a zápasia s ,,pliagou“, musia navyše znášať aj takéto ponižovanie.
Takto si tu žijeme

Niečo podobné sme tu už mali po prvej vlne. Mikulec urobil z policajtov geodetov. S metrom v ruke ako zememerači obchádzali prevádzky a kontrolovali dvojmetrové vzdialenosti medzi stolmi. Denne ich zneužíva na nezákonnú kontrolu certifikátov a na ďalšie práce, na aké má práve náladu.Ale toto, čo od nich vyžaduje na základe akéhosi interného dokumentu teraz, je už cez čiaru.

Niežeby to ostatné bolo kóšer, ale zneužívanie policajtov na domové pochôdzky svedčí o nekompetentnosti ministra Mikulca.Zlodeji budú môcť nerušene kradnúť, po cestách budeme môcť jazdiť aj dvesto a vlastne porušovať, čo nás napadne.Lebo Mikulec pre policajtov zabezpečil extra prácičku. Chodiť od dverí k dverám, vyklopkávať, ťahať chorých z postelí a kontrolovať. Nabudúce do toho zapojí aj armádu, hasičský zbor, poľovníkov a chovateľov drobného zvieratstva? Námet na komediálny seriál s názvom „Takto si tu žijeme“ je hotový.
Bude aj rozvoz pizze?

Minister vnútra je iba ďalším z nekompetentných členov vlády. To je skutočný dôvod odchodu vyše tisícky policajtov zo zboru. Nekompetentnosť. Zneužíva svojich kolegov ako lacnú pracovnú silu. Na vykonávanie kontrol lekárov v ambulanciách, doručovanie povolávacích rozkazov sestrám v nemocniciach, na výkon práce v iných mestách a okresoch, na ochranu cintorínov pred útokmi 80 ročných babičiek. Čo bude ďalej pán minister? Rozvoz pizze, drobné údržbárske práce, či starostlivosť o mestskú zeleň?

Načo máme na Slovensku inštitúcie ako Civilná ochrana, dobrovoľná civilná ochrana, či Červený kríž aj so svojimi dobrovoľníkmi? Kde sú členovia občianskych združení a neziskových organizácií? Vedeli sa zorganizovať v hojnom počte, keď bolo treba vítať migrantov. A teraz?

Predstava Mikulca o fungovaní Policajného zboru je evidentne skreslená. Žije v presvedčení, že policajti – jeho kolegovia, sú jeho poddaní. Policajnú akadémiu asi absolvovali len preto, aby mohli so zbraňou na stehne, so štátnym znakom na ramene a v autách s nápisom ,,Pomáhať a chrániť“ robiť konečne poštárov, geodetov a kontrolórov.