Radovali sa zbytočne: Fialová, Studenková či Vajda si vypočuli krutý ortieľ!
05 | 03 | 2021 I Timotej Dudka

Minulý rok v marci sa svet zastavil. Divadlá sú zatvorené už takmer rok. Hviezdy SND si zahrali len na chvíľku v lete. Hercom síce pred nedávnom svitalo na lepšie časy. V týchto dňoch však dostali predĺženie stopky opäť, píše Plus jeden deň.


„Od septembra, keď sa otvorilo divadlo na dva týždne, som nehrala. 3. marca začíname skúšať. Bude to v prapodivných podmienkach, otestovaní, po dvoch. Neviem, či sa vôbec dá nacvičiť taká veľká hra, keď budeme iba po dvoch,” pochybovala Zuzana Fialová minulý týždeň. Napriek tomu však bola šťastná, že sa aspoň nejakým spôsobom po piatich mesiacoch vráti ku herectvu.

To, že sú podmienky prinajmenšom nezvyklé, neriešila. "Neviem, neprináleží mi posudzovať to, čo mi povedia nadriadení. Ja som zamestnaná v divadle, ale určite to bude mať na nás dobrý psychický dosah, pretože my sme ako športovci bez tréningu. A ono to má nejaký zmysel, lebo sedieť sám doma nie je bohviečo. Niekedy si hovoríme texty, voláme si cez Zoom, ale niekedy je to skôr také do plaču. Opakujem si texty hier, lebo ich mám asi osem, ktoré sú aktívne. A to obdobie, keď vôbec nepoužívam pamäť, je už také dlhé,” povzdychla si. To ešte netušila, že vláda o pár dní nariadi prísnejší lockdown.

“Činohra SND plánovala od 2. marca pokračovať v prerušenom skúšobnom procese prípravy inscenácie Romana Poláka „Scény zo života režiséra (Ingmara Bergmana)”. V zmysle Uznesenia vlády SR č. 123 z 28. februára 2021 s cieľom spomaliť šírenie koronavírusu sme boli nútení od 3. marca 2021 zrušiť všetky skúšobné a tréningové procesy na pracovisku SND,” uviedla tlačová tajomníčka divadla Izabela Pažítková.

V hre okrem Fialovej účinkujú aj Jozef Vajda, Zdena Studenková , Martin Huba, Zuzana Kocúriková či Milan Ondrík. Všetci si tak naďalej budú musieť cvičiť texty iba doma.

Nový flek Zuzany Fialovej: Inšpiruje sa Dianou Mórovou?
Herečka Diana Mórová (51), ktorá v čase pandémie koronavírusu vypomáha v nemocnici, by mohla ísť príkladom. A zrejme si z nej kolegovia skutočne berú príklad! Najnovšie si totiž nový flek našla aj Zuzana Fialová (46), píše Plus jeden... Čítať ďalej
02 | 03 | 2021 | Timotej Dudka