Polícia k videu: Zadržaný muž boli voči hliadke arogantný a nechcel spolupracovať
03 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Slovensko v stredu pobúrilo video, na ktorom polícia spacifikovala vodiča MHD, ktorý si chcel v čase voľna zafajčiť, a teda nemal rúško. Polícia zverejnila status, v ktorom vysvetľuje, že uvedený zásah bola vlastne iba manipulácia zo zásahu.


Video zo zásahu, kde dvaja policajti po krátkej slovnej prestrelke spútali a odviedli údajne vodiča autobusu, ktorý si chcel počas prestávky pofajčiť na konečnej zastávke, vyvolala medzi ľuďmi vlnu nevôle. Polícia sa preto rozhodla k celému incidentu vyjadriť na svojom facebookovom profile.
Podľa opisu udalosti, si za všetko môže muž sám svojou aroganciou

„Na Slovensku platí núdzový stav a mimoriadne nariadenia, ktoré si vyžadujú zvýšenú prítomnosť polície v uliciach za účelom kontroly dodržiavania opatrení, keďže na Slovensku zomiera viac ako 100 ľudí denne na následky spôsobené koronavírusom. Štandardná hliadková činnosť v Bratislave sa vďaka arogantnému správaniu občana zmenila na jeho zadržanie. Celú situáciu z diaľky sledovala iná osoba, ktorá prostredníctvom FB účtu „Robert Šenk“ dezinterpretovala skutočný vývoj udalostí, píše v úvode svojho statusu polícia., ktorá vzápätí vysvetľuje, čo sa vlastne, podľa nej, stalo.

„Spýtali sme sa na zásah policajtov a zistili sme nasledovné. Muž bol podrobený štandardnej kontrole ohľadom zákazu vychádzania. Keďže sa nachádzal v blízkosti zastávky MHD, bol upozornený, že je to miesto, kde je zakázané fajčiť. Osoba reagovala, že jej to je jedno,“ opisuje polícia čo sa pred zásahom mužov zákona dialo.

„Muž sa neustále správal arogantne, zvyšoval hlas a miestami odmietal spolupracovať s policajtmi, od ktorých sa začal vzďaľovať. Rovnako ignoroval povinnosť prekrytia horných dýchacích ciest. Za účelom podania vysvetlenia svojho konania bol vyzvaný, aby sa dostavil na najbližšie policajné oddelenie. Keďže odmietol a začal odchádzať, policajti postupovali voči nemu štandardným postupom,“ píše ďalej polícia, podľa ktorej si, podľa opisu udalosti, za všetko môže tento muž sám.

 

 

 



 

 

„Absolútne zbytočne si skomplikoval svoj deň. Od začiatku sa správal arogantne a nemal záujem s policajtmi komunikovať. Vyjadroval sa v zmysle, že pre neho žiadne pravidlá neplatia,“ končí vysvetlenie udalosti polícia.

Nastal Matovičov teror? Vodič MHD si chcel na konečnej pofajčiť, skončil v putách! (VIDEO)
Heslo „Pomáhať a chrániť“ si zrejme zle vysvetlili dvaja policajti, ktorí na konečnej zastávke MHD nezmyselne spacifikovali vodiča autobusu. Ten si chcel pritom počas prestávky len pofajčiť. Čítať ďalej
03 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik

Autor videa chcel navodiť dojem, že policajti preháňajú a utláčajú verejnosť

A aká bola podľa polície taktika účtu „Robert Šenk? Ako inak podať video, ktoré má klasické znaky manipulácie. „Chcel vytvoriť z arogantnej osoby obeť, skresliť štandardný postup policajtov na neprimeraný zásah voči nevinnej obeti, navodiť dojem, že policajti preháňajú a utláčajú verejnosť, a to hlavné na koniec: vyvolať vášne a získať čo najviac lajkov a zdieľaní na svojom účte na FB, aby začal prežívať pozitívne emócie (pocit dôležitosti, uznanie, pocit schopnosti „vzdoru autoritám“ - aj keď len formou videa nakrúteného zo vzdialenosti a nenápadne),“ konštatuje polícia smerom k osobe Robert Šenk, ktorý video natočil a zverejnil.



Podľa polície je v tak kritickej situácii, keď denne zomiera na Covid okolo 100 ľudí, je nevyhnutné, aby polícia konala a podieľala sa na dohľade nad dodržiavaním mimoriadnych opatrení. Nosenie rúšok a obmedzenie pohybu je to najmenej, čo občania môžu urobiť. Isteže, ide o nepríjemný stav a každý policajt si želá, aby sa čoskoro vrátil život do normálu. „Dovtedy bude Policajný zbor dbať na to, aby sa situácia ešte viac nezhoršila. A dovtedy bude internet vyplavovať podobné manipulácie, ktorých cieľom bude robiť hrdinov-revolucionárov z takých osôb, ktorých jediným životným úspechom je schopnosť nedať si na tvár kúsok látky,“ píše na samý záver svojho statusu polícia.

Brutálny zásah českých policajtov proti 14-ročnému tínedžerovi bez rúška
Nosenie rúšok kontrolujú policajti nielen na Slovensku, ale aj v Čechách. A práve tam sa stal brutálny zásah policajtov, o ktorom informoval na sociálnej sieti doktor Peter Lipták. Čítať ďalej
25 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik