"Nemôžeme tolerovať rozvrat štátu, demokracie," píše Hlina
03 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

️"Nechcem žiť v krajine kde Matovič, resp. premiér zatvára smerákov do basy a ešte sa tým chváli na sociálnych sietiach. Chcem žiť v krajine, kde polícia, prokuratúra a súdy zatvárajú smerákov do basy. Zatvárajú ľudí, ktorí nedodržiavajú zákony, smerákov ale aj nesmerákov, proste spravodlivo." Citát - Alojz Hlina.


"V oblasti spravodlivosti sa niečo urobilo, ale len prosím Vás neskĺznime k tomu, zvrátenému fenoménu pre niekoho ... ale veď on postavil v Nemecku diaľnice a ekonomika fungovala, /viete o kom hovorím/.
My nemôžeme tolerovať rozvrat štátu, demokracie a ospravedlňovať to tým, že ...ale veď Matovič pár smerákov zavrel do basy." Píše bývalý predseda KDH Alojz Hlina v statuse na sociálnej sieti.


Hlina: Sme rodina vznikla na princípe falusu a OĽaNO sa tvári ako Panna Orleánska
Bývalý poslanec a expredseda KDH Alojz Hlina sa v interview pre portál HN rozhovoril o nezodpovednosti súčasnej vlády a "kresťanskej pasci". Alebo aj o tom, prečo je pre neho premiér Igor Matovič ikonou zlyhania. Čítať ďalej
01 | 03 | 2021 | Timotej Dudka


Avizuje tam aj rozhovor, ktorý poskytol portálu plus7dni.pluska.sk a z ktorého redakcia HD vyberá nasledujúce pasáže.
Vláde sa neverí, vláda sa kontroluje

"Úlohou nie je chváliť vládu, ale ju kontrolovať. Konštruktívna kritika leští pravdu do diamantu. Ja by som sa jej nebál. Preto som niekedy prekvapený ako sú niektorí úzkostliví na kritiku. Snažím sa, aby bola konštruktívna. Možno je to aj tým, že som nikdy nebol odkázaný niekomu nosiť tašku a pochlebovať, ani teraz nemám pocit, že musím byť ticho. Ba práve naopak, mám pocit, že sme v ohrození vzhľadom na amaterizmus a nezodpovednosť tejto vlády. Mám obmedzené možnosti a v rámci nich sa snažím na to upozorňovať." Hovorí v rozhovore Alojz Hlina.

"Žijeme v dobe, ktorá vyplavila antisystém, zvláštnosť. Ikonou tejto zvláštnosti sa stal Donald Trump. Ale ikona padla. Je možné, že vrchol tejto doby máme za sebou a mohlo by sa to znormalizovať. A Matovič je len jeden z „Trumpíkov“, ktorí divným spôsobom vstúpili do politike. Nechcem aby tento rozhovor vyznel osobne. Keby Matovič nebol premiérom, je mi ukradnutý. Ale riadi štát a to mňa, moju rodinu, mojich známych ovplyvňuje. Určite si nemyslím, že má na to, aby bol premiérom." Pokračuje expredseda KDH.

Matovič zavádza pri názve svojej strany. "Viackrát ho zmenil s cieľom obísť zákon," tvrdí Hlina
Bývalý šéf KDH Alojz Hlina vyzýva médiá, aby korektne, pravdivo a zákonne zverejňovali názov premiérskej strany. "Pri jej nominantoch v zátvorkách uvádzajú názov OĽaNO. Strana pod takýmto názvom však neexistuje," napísal. Ako dôkaz priložil... Čítať ďalej
28 | 02 | 2021 | Michal Filek


Na otázku, ako vníma pôsobenie ľudí z charizmatických či letničných hnutí ako Mareka Krajčího, Eduarda Hegera či Richarda Vašečku Alojz Hlina portálu plus7dni.pluska.sk odpovedá toto: "Tieto letničné hnutia ma začínajú zaujímať. Do politiky prenikali v minulosti v Latinskej Amerike a dopadlo to zle. U nás je sieťovanie cez letničiarov v politike už citeľné. Nemyslím si, že je to správne. Mám pocit, že to poškodzuje samotnú vieru, lebo keď my si ju pripneme na hruď, tak aj chyby našej politickej práce sa stanú chybami viery. Ale je rozdiel medzi letničiarmi z telocvične a katolíckou cirkvou. Tej to ubližuje. Ak bude takto prenikať do politiky to abrakadabra, nebude to dobré. Sú ľudia, ktorí zistili, že netreba pracovať, stačí dvíhať ruky, hovoriť abrakadabra a pri odchode hoďte do kasičky. A v kasičke je zrazu veľa peňazí. A prenikajú do politiky, lebo tam je v kasičke viac."

Hlina: Keď sa situácia úplne vymkne z rúk, Matovič príde s odhalením sprisahania homosexuálnej lobby
23 | 02 | 2021 | sefredaktor