Bittó Cigánikovu: "Nekladieme ultimáta, ale vláda v tomto zložení je neudržateľná"
03 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

"Zatiaľ takto" - nazvala svoj status na sociálnej sieti Janka Bittó Cigániková. A priložila pod tento názov stanovisko strany SaS k aktuálnej politickej situácii.




"Nedávame žiadne ultimáta, ale máme jasnú predstavu. Požiadavkou SaS je otvoriť debatu o rekonštrukcii vlády. Budeme sa o nej rozprávať so všetkými partnermi a relevantnými hráčmi." Cituje Bittó Cigániková stanovisko SaS.






Reprofoto FB (@Janka Bittó Cigániková)


"SME PROTI PREDČASNÝM VOĽBÁM a plne rešpektujeme pomer síl, ktorý občania jednotlivým stranám dali a rešpektujeme, že Igor Matovič je šéf strany, ktorá získala vo voľbách najväčší mandát." Ubezpečuje SaS verejnosť.





Liberáli však pripomínajú, že pohár trpezlivosti pretiekol: "ZÁROVEŇ ALE PREMIÉR PROTI SEBE POŠTVAL VŠETKÝCH vrátane prezidentky, koaličných partnerov, vedeckej obce a občanov. Pozíciu vlády v súčasnom zložení považujeme preto za neudržateľnú."



vo chvíľach, keď vznikol tento článok, predstavitelia SaS a ďalšej koaličnej strany Za ľudí rokovali s hlavou štátu v jej prezidentskom sídle - pozn. red. HD.


Nemecký portál: Od parlamentného šaša až po veľký problém Slovenska
Pred rokom vyhral voľby Igor Matovič a vytvoril štvorkoalíciu. Dnes dohazardoval s dôverou Slovákov a bez nápadov a s emóciami lavíruje krízou, konštatuje Peter Lange z ARD pre nemecký portál tagesschau.de. Čítať ďalej
02 | 03 | 2021 | Ingrid Vrabcová