České médiá: Na Slovensko dorazil Sputnik V a policajti v civile budú kontrolovať dodržiavanie opatrení
02 | 03 | 2021 I Marek Molnár

Na Slovensko dorazila ruská vakcína Sputnik V, píše portál Sputnik. Informuje aj o tom, že od stredy 3. marca budú policajti v civilnom odeve kontrolovať dodržiavanie zákazu vychádzania.


"Ruský fond priamych investícií oznamuje dodanie ruskej vakcíny proti Covid-19 Sputnik V na územie Slovenskej republike," uviedol ruský fond.

V správe sa tiež vyjadrila nádej, že Európska lieková agentúra čoskoro začne procedúru v rámci procesu registrácii Sputnika V. Ruský fond pozval inšpektorov európskej agentúry, aby navštívili výrobné závody.

Registrácia preparátu bola vykonaná v rámci zrýchlenej procedúry na základe výsledkov klinických testov Sputnika V v Rusku a taktiež bola vyhodnotená expertmi na Slovensku.

Portál Sputnik ďalej informuje, že policajti sa pri kontrolách na uliciach zamerajú predovšetkým na miesta so zvýšenou koncentráciou osôb. Ide o lyžiarske strediská, nákupné strediská, železničné stanice, nástupištia, potraviny, drogéria, zásielkové či odberné miesta.

Česko pravdepodobne schváli ruskú vakcínu Sputnik V, signalizuje Babiš
Miestne schválenie ruskej vakcíny Sputnik V by stačilo na to, aby ju mohla Česká republika začala používať, uviedol premiér Andrej Babiš. Signalizoval, že krajina nebude čakať na zelenú od zdravotníckych regulačných orgánov EÚ, informuje portál... Čítať ďalej
01 | 03 | 2021 | Marek Molnár