Božie mlyny sa roztáčajú: Progresívne Slovensko chce zvrhnúť Matoviča
02 | 03 | 2021 I sefredaktor
Nateraz mimoparlamentné Progresívne Slovensko, úzky predvolebný spojenec Matovičovho OĽaNO, vyzýva na zvrhnutie premiéra. "Sme presvedčení, že ľudia už majú dosť neustáleho chaosu, hádok, obrovského množstva zlyhaní a experimentov Igora Matoviča", píšu liberáli vo výzve na FB stránke www.stacilo.uz. 



Včera sme boli svedkami udalosti, ktorou pretiekol pohár trpezlivosti. Igor Matovič opäť raz obišiel všetky štandardné postupy, obišiel koaličných partnerov a dokonca aj ministra zahraničných vecí. Sme presvedčení, že ľudia už majú dosť neustáleho chaosu, hádok, obrovského množstva zlyhaní   experimentov Igora Matoviča, píše v statuse na FB  líder Progresívneho Slovenska Ivan Štefunko.



"Jeho geniálne nápady"


"Už rok prichádza namiesto racionálnych rozhodnutí so svojimi “geniálnymi” nápadmi ako bolo plošné testovanie a teraz očkovanie neregistrovanou vakcínou. Už rok namiesto prijímania svojej zodpovednosti zvaľuje vinu na všetkých okolo, naposledy dokonca na všetkých občanov. Už rok namiesto stmeľovania všetkých iba rozoštváva," zdôrazňuje Štefunko.


Chaos, hádky, zlyhania



Je rok od nástupu vlády Igora Matoviča, píše sa vo výzve. Počas celého tohto obdobia sme svedkami chaosu, hádok a obrovského množstva zlyhaní.


Výsledkom nie sú len ekonomické a reputačné škody, ale tisíce mŕtvych a ťažko chorých ľudí, ktorým sa dalo lepším manažmentom zabrániť, konštatuje sa vo výzve liberálov.


Hlavným zodpovedným je predseda vlády Igor Matovič. To on namiesto racionálnych rozhodnutí prichádza so svojimi “geniálnymi” nápadmi. To on namiesto prijímania zodpovednosti zvaľuje vinu na všetkých okolo.


To on namiesto stmeľovania všetkých iba rozoštváva. Jeho zotrvanie vo funkcii premiéra je už neudržateľné.


Zo súčasnej katastrofálnej situácie najviac ťažia Fico & Pellegrini, ktorí už zbierajú podpisy za referendum o predčasných voľbách. Je našou povinnosťou urobiť všetko pre to, aby sa k moci nevrátili.


Preto sme si povedali, že už stačilo. Chceme vás poprosiť o podporu nášho návrhu, aby Igor Matovič skončil vo funkcii predsedu vlády. Vo vašom mene sa následne obrátime na Richarda Sulíka a Veroniku Remišovú a požiadame ich, aby dosiahli odchod Igora Matoviča alebo odišli z jeho vlády.