Piati falošní kukláči prepadli a vyrabovali byt v Trnave. Štyroch chytili, piaty je na úteku
01 | 03 | 2021 I editor01hd
Päť mužov pod falošnou identitou kukláčov prepadlo v Trnave byt a odcudzilo peniaze a šperky. Traja z nich už skončili vo väzbe, jedného policajti zadržali a po poslednom, 24-ročnom Tomášovi Jánovi Kučerovi, vyhlásili celoštátne pátranie.

Za zločin lúpeže im všetkým hrozí strata slobody až na 12 rokov, informovala podľa TA SR krajská policajná hovorkyňa v Trnave Zlatica Antalová.

"Podľa doteraz získaných informácií si pätica mužov vymyslela plán ako získať finančnú hotovosť, prípadne iné veci. Dohodli sa na prepade a to tak, aby vyzeral ako policajný zásah. Jeden z nich najskôr navštívil poškodeného. Ďalší traja čakali vonku pred dverami. Pri odchode z bytu im umožnil, aby s kuklami na hlavách vnikli dnu," uviedla Antalová.

V byte 'kukláči' pod hrozbou zbrane donútili muža a jeho priateľku ľahnúť si na zem. Prehľadali byt a našli kovovú skrinku, ktorú vytrhli zo steny a zobrali so sebou. Pri odchode ešte znehybnili muža putami a nastriekali do očí neznámy sprej. V kovovej skrinke si odniesli peniaze v rôznych menách a zlaté šperky. Škody boli odhadnuté na viac ako 10.000 eur. "Pri lúpežnom prepade sa nikto nezranil ani maloleté dieťa, ktoré bolo svedkom celej udalosti," doplnila Antalová.

Matematik Kollár: Viaceré z protipandemických opatrení sú nevykonateľné, to je ideálne pre politikov
01 | 03 | 2021


Policajti operatívnou činnosťou krátko po skutku stotožnili páchateľov. Vyšetrovateľ všetkých mužov obvinil zo zločinov lúpeže, obmedzovania osobnej slobody a prečinu porušovania domovej slobody formou spolupáchateľstva. Troch z nich, 37-ročného Petra, 26-ročného Michala a 36-ročného Jozefa stíha vyšetrovateľ na základe rozhodnutia súdu väzobne. Na 31-ročného Petra policajti spracujú podnet na návrh na väzbu. Po Kučerovi polícia naďalej pátra.

Tomáš Ján Kučera je 168 centimetrov vysoký, nosieva nakrátko ostrihané, tmavo plavé vlasy a má zelené oči.

Keď Matovič riadi pandémiu: Medzinárodná hanba. Slovenských pacientov prevážajú do Poľska
Slovenské nemocnice vraj nezvládajú nápor pacientov s ochorením Covid-19, a preto prevážame niektorých do Poľska. Informuje o tom exkluzívne portál 1.pluska.sk. Takto to vyzerá, keď Matovič riadi pandémiu. Slovenské nemocnice už nemajú kapacity... Čítať ďalej
01 | 03 | 2021 | editor01hd