Ako často by ste mali mať sex v 20, 40 alebo 60 rokoch?
01 | 03 | 2021 I Marek Molnár

S vekom dozrievame v mnohých veciach, pričom postupne získavame skúsenosti, nadhľad a kľud. Skúsenosti v sexe sú tiež dôležité, ale s vekom, so všetkými povinnosťami a so zhoršovaním fyzičky sa znižuje frekvencia. Ako často je teda dobré mať sex - podľa veku? Píše portál Blesk.


18-29

Podľa štúdie, ktorú vytvorili v inštitúte The Kinsey, má priemerný človek v tejto vekovej skupine sex 119-krát ročne, čo je asi dvakrát do týždňa. Človek by si povedal, že to nie je tak moc, keďže sa v mladosti vrháme do všetkého po hlave.

30-39

Ženy by v tomto období mali dosahovať svoj sexuálny vrchol. Premeškať toto obdobie by teda bola vyložene škoda. Samozrejme že do tohto obdobia spadá tiež najproduktívnejší vek, plodenie detí, takže je toho trochu moc. Na sex potom už neostáva toľko času, a ako štúdia prezradila, ľudia v tomto období majú priemerne sex 86-krát do roka. Teda asi 1,6-krát za týždeň.

Povedzte sexu áno hneď ráno! Budete krajšia a štíhlejšia
Sex krátko po zobudení je dokonalou činnosťou k začatiu krásneho dňa, pričom má na náš organizmus a imunitu veľmi pozitívny vplyv, píše portál Blesk. Čítať ďalej
25 | 02 | 2021 | Marek Molnár


40-50

Nesmieme zabúdať na to, že sex má veľmi pozitívny vplyv nielen na ľudskú psychiku, vzťahy medzi partnermi, ale aj na celkové zdravie organizmu. Ak si tieto radovánky nebudete dopriavať, čoskoro sa to na vás podpíše inak. Po štyridsiatke už začína telo bolieť, človek sa cíti unavenejší a sex začnete pomaly odkladať na vedľajšiu koľaj. Priemerná frekvencia sexu v tejto vekovej kategórii je 69-krát ročne. To je asi raz týždenne. Nie je to málo?

50 a vyššie

Táto veková kategória nebola do štúdie zaradená, ale nemali by sme na sex zabúdať ani v tomto veku. To, že už nemáme telo ako v dvadsiatich, neznamená, že telo nemá tie isté potreby a túžby. Naopak, v tomto veku už zase budete mať viac času na seba, a tak nie je dôvod si nezašantiť. Veď je jedno, do ktorej vekovej kategórie spadáte, mať sex raz mesačne je absolútne minimum, raz v týždni priemer, ale odporúča sa trikrát v týždni ako ideál po všetkých stránkach.

Robíte tiež tieto chyby pri sexe? Poradíme vám, ako to napraviť!
Ešte stále existuje veľa žien, ktoré si sex úplne nedokážu užiť a možno si ani neuvedomujú, prečo to tak je. Sex prežívame trošku inak než muži, aj keď to tiež neplatí pre všetkých, píše portál Blesk. Čítať ďalej
24 | 02 | 2021 | Marek Molnár