Premiéra Orbána zaočkovali čínskou vakcínou. Očakáva najsilnejšiu tretiu vlnu pandémie
28 | 02 | 2021 I tasr

Predsedu maďarskej vlády Viktora Orbána zaočkovali v nedeľu proti novému druhu koronavírusu vakcínou čínskej spoločnosti Sinopharm. Premiér na videu zverejnenom na Facebooku uviedol, že o zaočkovaní členov operačného štábu, teda aj jeho, rozhodla šéfka Úradu štátnej zdravotnej služby (ÁNTSZ) Cecília Müllerová.


Premiér po zaočkovaní z ambulancie išiel pracovať na úrad vlády. Tam vyhlásil, že sa cíti dobre, a ľuďom odkázal, aby sa nikto očkovania nebál.

Orbán upozornil, že tretia vlna pandémie v Maďarsku bude silnejšia než predošlé dve. Preto zdôraznil nutnosť zaregistrovať sa na podanie vakcíny. Tá je podľa jeho slov jediným možným prostriedkom ochrany proti vírusu SARS-CoV-2.

Za posledný deň pribudlo v Maďarsku 4469 nakazených novým druhom koronavírusu. V súvislosti s ochorením COVID-19 zomrelo 72 chorých. Celkový počet obetí pandémie koronavírusu stúpol v krajine na 14 974.

Počet potvrdených prípadov nákazy vírusom SARS-CoV-2 v Maďarsku dosiahol 428 599. Vakcínu proti covidu podali 677 682 ľuďom, 249 499 z nich bolo zaočkovaných už aj druhýkrát.

 

Talianski vedci vytvorili prvé inteligentné tetovanie na svete. Môže nahradiť EKG
28 | 02 | 2021 | Diana Zaťková