Je to sexuálny predátor a monštrum! Guvernér New Yorku čelí obvineniam zo sexuálneho obťažovania
28 | 02 | 2021 I Diana Zaťková
Republikánka Elise Stefaniková vyslovila naliehavú požiadavku na newyorského guvernéra Andrewa Cuomoa. Má okamžite odstúpiť po tom, čo ho ďalšia z jeho bývalých zamestnankýň obvinila zo sexuálneho obťažovania, informuje portál RT.




"Guvernér Cuomo je kriminálny sexuálny predátor a musí okamžite rezignovať," uviedla Stefaniková vo vyhlásení vydanom krátko po tom, čo New York Times v sobotu zverejnil podrobný popis obvinení bývalej asistentky Charlotte Bennettovej. Tá guvernéra obvinila zo sexuálneho obťažovania.

Stefaniková poznamenala, že „je jednou z prvých a jednou z mála volených predstaviteľov, ktorí vyzvali guvernéra, aby rezignoval už 14. decembra“.  Vtedy jeho bývalá zamestnankyňa Lindsey Boylanová prvýkrát obvinila Cuomoa zo sexuálneho obťažovania, ktoré trvalo „celé roky“. Stefaniková už vtedy naliehala na ďalších vodcov štátu New York, aby im "dorástla chrbtica“.

"Článok v New York Times, ktorý hovorí o chorom pracovisku guvernéra Cuomoa, sexuálnom obťažovaní a správaní sa guvernéra na pracovisku je taký strašný, že mi naskakovala husia koža," napísala Stefániková.

Poliak si odsedel osemnásť rokov za vraždu, ktorú nespáchal. Dostal rekordné odškodné
Poliaka zatkli za znásilnenie a vraždu, keď bol ešte mladíkom. Vo väzení strávil 18 rokov. Nedávno Komendovi za justičný omyl, ktorý mu zmenil život, štát priznal rekordné odškodné vo výške takmer 13 miliónov zlotých (cca 3 milióny eur). Dnes je 40... Čítať ďalej
28 | 02 | 2021 | Petra Demková


Demokratická senátorka štátu New York Alessandra Biaggiová výzvu zopakovala a označila Cuomoa za monštrum. "Guvernér Cuomo, ste monštrum a je čas, aby ste išli. Hneď,“ tweetovala senátorka. Primátor New Yorku Bill de Blasio, starý súper Cuomoa, vyzval na „úplné a nezávislé vyšetrovanie“ obvinení.

Obvinenia prichádzajú v čase, keď Cuomo čelí samostatnému vyšetrovaniu FBI, ktoré sa týkaj obvinení, že jeho administratíva nedostatočne hlásila počet úmrtí v opatrovateľských domovoch až o 50 percent. Zjavne preto, aby Trumpovej vláde nedala politickú zbraň proti Demokratickej strane.

Babiš vo vysielaní takmer plakal: Chceli zastreliť mňa a moju rodinu!
Slovenský a český premiér toho majú veľa spoločného. Obaja čelia kritike zo zlyhanie pri riešení pandémie, obaja sa boja nielen o svoje zdravie ale aj životy a obom posilnili kvôli vyhrážkam ochranku, píše portál ereport.sk. Čítať ďalej
28 | 02 | 2021 | Diana Zaťková