Moskva chce zrušiť takmer všetky covid opatrenia už v lete
26 | 02 | 2021 I sefredaktor
Preklad: Redakcia HD 26/02/2021

Hlavné mesto Ruskej federácie už zaznamenalo opätovný nárast návštevníkov i výnosov po zrušení väčšiny obmedzení kultúrnych podujatí.Uviedol portál Rambler.ru.



Moskovské úrady plánujú pri zachovaní vývoja situácie spojenej s koronavírusom už do leta obmedziť reštriktívne opatrenia na minimum. Oznámil to zástupca primátora hlavného mesta Ruskej federácie pre hospodársku politiku a pozemkové a majetkové vzťahy Vladimír Efimov.


„Dúfame, že pri zachovaní súčasnej situácie s rozšírením koronavírusu sa nám podarí do leta dosiahnuť minimálne obmedzenia,“ uviedol Efimov pre televíznu stanicu Rusko-24.

„Ak hovoríme o tých oblastiach, ktoré ešte nedosiahli minuloročné čísla, potom ide hlavne o hotely. Očakávame ich oživenie na pôvodnú úroveň po odstránení obmedzení pohybu. Čo sa týka kultúrnych podujatí, väčšina obmedzení už bola zrušená. Vidíme to na obnovení počtu návštevníkov a rastu výnosov z týchto podnikov za posledný mesiac," uviedol Efimov.

Poznamenal tiež, že maximálne hodnoty miery nezamestnanosti dosiahla Moskva v lete 2020. Približne 3 %, teda asi 220 tisíc ľudí. Aktuálne sa situácia mení k lepšiemu. Úroveň nezamestnanosti sa v porovnaní s vlaňajškom znížila až trikrát. Počet registrovaných nezamestnaných je v súčasnosti asi 70 000.

Podľa počtu ľudí nakazených koronavírusom je Moskva na prvom mieste v Rusku. Celkovo bolo v meste zistených 972 172 prípadov, z toho za posledný deň 1 417. Uzdravilo sa 889 356 ľudí a 14 874 zomrelo.