Máme pred sebou tretiu vlnu koronavírusu, ktorá bude ešte horšia, varuje vedec Štec
26 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Covid-19 už pripravil o život milióny ľudí na celom svete, no situácia je aj naďalej veľmi vážna. U nás doslova kritická. Vedec Miroslav Štec vo svojom statuse varuje, že bude ešte horšie.


Situácia je mimoriadne vážna, prakticky zúfalá, konštatuje hneď v úvode svojho statusu na sociálnej sieti Miroslav Štec, bývalý vedecký výskumník Slovenskej akadémie vied. Podľa neho máme pres sebou 3. vlnu koronavírusu, pred ktorou už niet úniku.
Tretia vlna koronavírusu bude s novým kmeňom a ďalekosiahlejšími dôsledkami

„Dánsko je zrejme jediný štát, ktorý sekvenuje (určuje primárnu štruktúru-pozn.red.) vírus veľmi poctivo na dennej báze vo všetkých vzorkách, sleduje jeho evolúciu krok po kroku, zo dňa na deň. Dánsko sekvenuje 100 % vzoriek, USA 0,3 % a Slovensko? Bude to niečo podobné, evidentne ale Čekan s Klempom nestíhajú,“ konštatuje Štec, podľa ktorého ich prezidentka prosí, aby sekvenovali. „Čakan radšej testuje. Znova im ušiel vlak. Nateraz sa prezidentka musí držať toho, čo HOVORÍ DÁNSKO!“ píše v statuse náš vedec.

„Dánsko bije na poplach. JEDNOZNAČNE MÁME PRED SEBOU 3. VLNU. Už asi niet úniku. Bude to o novom kmeni s označením B.1.1.7. a s ďalekosiahlejšími dôsledkami než sme ochotní pripustiť. Tento kmeň sa šíri extrémne rýchlo a efektívne, je to o niečom úplne inom než bol pôvodný Sars2. Dáta sú neúprosné. JE VEĽMI ZLE, varujú svetoví epidemiológovia,“ dodáva na konci Miroslav Štec.



Vedec Štec: V USA MATH+ zachraňuje pacientov s COVID-19. Naši analfabeti sa mu vysmievajú
Boj proti COVID-19 je v súčasnosti témou číslo jeden. Ako však liečiť pacientov, ktorí ho už dostali? Podľa Miroslava Šteca by mohol pomôcť MATH+ protokol, ktorý má v nemocniciach vysokú úspešnosť. Čítať ďalej
25 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik