Sputnik Light na obzore. Neuveriteľné, ale stačí jedna dávka!
25 | 02 | 2021 I Ivan Mihale
Slovensku chýbajú vakcíny. Plán vlády začať očkovať bežných ľudí okolo Veľkej noci   fatálne stroskotal. Rokovania o nákupe ruských vakcín poriadne ani nezačali a už aj skončili. Rusko pritom hlási fantastickú novinku. Volá sa Sputnik Light.

Spolupráca Ruska so Saudskou Arábiou


V Ruskej federácii a Saudskej Arábii sa začalo medzinárodné testovanie novej vakcíny Sputnik Light. Informuje o tom v svojom blogu primátor mesta Moskva Sergej Sobianin na stránke sobyanin.ru. Na klinických skúškach sa zúčastňuje 6 000 ľudí. Každá krajina má po 3000 dobrovoľníkov.

Únia miest Slovenska vicepremiérovi Holému: Tvoje útoky sú hlúpe a návrhy neprijateľné
25 | 02 | 2021 | editor01hd


„Dnes začíname medzinárodné klinické skúšky vakcíny Sputnik Light,” napísal Sobianin. „Nový liek vyvinutý v inštitúte Gamaleja je navrhnutý tak, aby eliminoval hlavnú nevýhodu klasického vakcíny Sputnik V – prítomnosť dvoch zložiek podávaných pacientovi v rozmedzí niekoľkých týždňov. “ V prípade novej vakcíny Sputnik Light tak bude potrebné prísť na kliniku iba raz. Imunita sa vytvorí týždeň po očkovaní a dosiahne maximum za štyri týždne.

 Primátor uviedol, že vakcína Sputnik Light už prešla prvými fázami testovania. “Každý, kto ju dostal, si vytvoril imunitu proti COVID-19. A samotný liek telo prijalo ako bežnú vakcínu,” napísal starosta.

Najlepší vedecký tím na svete


Podľa Kirilla Dmitriva, výkonného riaditeľa Ruského fondu pre priame investície, dostal fond v prvom decembrovom týždni predbežné žiadosti o nákup 1,2 miliardy dávok vakcíny z viac ako 50 krajín. V 40 krajinách bola podaná žiadosť o schválenie vakcíny. Spoločnosť RFPI podala 29. januára 2021 žiadosť Európskej liekovej agentúre (EMA) o registráciu ruskej vakcíny. Denník The Wall Street Journal poznamenal, že už existujú objednávky a predbežné dohody pre 2,4 miliardy dávok vakcíny Sputnik V.

Autorom vakcíny Sputnik Light je Národné výskumné centrum epidemiológie a mikrobiológie N. F. Gamaleja. Ústav má 130 rokov. Vedie ho Alexander Gintsburg. V rozhovore, ktorý zverejnil portál jewishmagazine.ru  povedal: “Vakcínu sme dokázali urobiť vďaka tomu, že mám k dispozícii najlepší kolektív z hľadiska intelektuálneho a vedeckého potenciálu. Akákoľvek americká univerzita bude závidieť kolektívu, ktorá je v ústave.”

Napriek tomu je ruská strana pripravená utužiť spoluprácu medzi Ruskom a USA na tomto fronte.

Starosta Dvorov nad Žitavou Becík: Nemá zmysel čakať na vládu. Zohnal som vám Ivermectin
Starosta obce Dvory na Žitavou Branislav Becík má plné zuby Matovičovho testovania. Pre ambulanciu obvodnej lekárky radšej zohnal väčšie množstvo Ivermectinu, aby mohla liečiť miestnych pacientov, píše v statuse na sociálnej sieti. Čítať ďalej
25 | 02 | 2021 | Petra Demková