Škandál na Budajovom ministerstve: Snaha o prednostné očkovanie úradníkov!
25 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Poradovník očkovania je na ministerstve životného prostredia zrejme iba zdrapom papiera. Škandál so snahou o prednostné očkovanie jeho zamestnancov to iba potvrdzuje.


Slovensko sa iba včera dozvedelo, že pre nedostatok vakcín sa musí na týždeň prerušiť očkovanie. Na ministerstve životného prostredia sa však rozhodli, že tajne uprednostnia pri očkovaní svojich zamestnancov, informuje portál ereport.sk.
Na rozhodnutie sa o prednostnom zaočkovaní dostali zamestnanci jeden deň

Prednostne zaočkovať úradníkov na ministerstve životného prostredia chcela dať šéfka služobného úradu Daša Turbová. Zdroj: TASR


Kým bežní ľudia dostali rozhodnutím ministerstva zdravotníctva na očkovanie stopku, na ministerstve životného prostredia sa rozhodli, že uprednostnia svojich zamestnancov. Redakcii eReport sa dostal do rúk obežník, ktorý v súvislosti s prednostným očkovaním dostali zamestnanci na ministerstve.

„Na základe rozhodnutia generálnej tajomníčky služobného úradu Ministerstva životného prostredia SR si vás dovoľujeme informovať, že v zmysle žiadosti Ministerstva vnútra SR týkajúcej sa očkovania, v zmysle bodu E) vyhlášky Ministerstva zdravotníctva SR číslo 58/2021 Z. z., ktorou sa ustanovujú kritériá určovania poradia očkovania osôb proti ochoreniu Covid-19, sa začne od 5. marca 2021 s očkovaním zamestnancov ministerstva,” píše sa v liste zamestnancom

Uvádza sa v ňom, že ministerstvo vypracúva zoznam podľa vekových kategórií, a to do 55 rokov vrátane a nad 56 rokov. A to na základe „priority z hľadiska udržania hospodárskej a sociálnej funkcie ministerstva, udržiavaní kvality života obyvateľov a z hľadiska ochrany života, zdravia, bezpečnosti, majetku a životného prostredia".

V dokumente sa uvádza, že zamestnanci do 55 rokov budú očkovaní vakcínou AstraZeneca a nad 56 podľa dostupnosti vhodnej vakcíny. „V zmysle tohto oznámenia žiadame zamestnancov ministerstva o vyjadrenie záujmu, respektíve nezáujmu o očkovanie,” píše sa v správe. Zamestnanci sa na očkovanie mali možnosť zaregistrovať do dnešného dňa do 10. hodiny. Podľa internej správy prednostné očkovanie iniciovala generálna tajomníčka služobného úradu Daša Turbová. Podľa informácií ereport.sk mali zamestnanci na vyjadrenie k registrácii jeden deň.

Budaj dá prešetriť proces dotácií pre občianske združenie poradcu premiéra
Minister životného prostredia Ján Budaj (OĽANO) dá oddeleniu vnútorného auditu prešetriť proces schválenia dotácii pre občianske združenie, ktorého štatutárom je poradca premiéra Pavol Kalinský. Envirorezort považuje tento výber za legitímny.... Čítať ďalej
21 | 01 | 2021 | tasr